Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Sudan

At dykke i Sudan er anderledes end at dykke i nabolandet Egypten. Hajerne i Sudan er verdenskendte! Store mængder af hammerhajer og grå hajer patroljere rundt i vandet. Det er ikke til at forestille sig hvor flotte blødkorallerne er her og revene er i perfekt stand og vrimler af liv.
 
Du kan også besøge Cousteau's undervandsby: Precontinent II ved Sha'b Rumi. Disse rev er blandt de aller bedste i verden. Kun 1200 dykkere besøger disse perfekte koralrev i Sudan hvert år.
 
Sudan har været hærget af krig i mange år og det har kastet en skygge over landet. Men koralrevene i Sudan har fascineret dykkere i årtier. Desværre har den dårlige infrastruktur og den politiske ustabilitet gjort at Sudan har været et meget svært sted at komme til at dykke. Men hvis du magter og selv planlægger det, så vil du blive belønnet i rigelige mængder. Du får stort set denne del af Rødehavet for dig selv. Et par dedikerede liveaboards dykkeroperatører har længe forsøgt at opretholde muligheden for at man kan besøge dykkerstederne i Sudan. Dog skal man huske at landet mangler medicin, dygtige læger og hospitalsudstyr.
 
Men tingene ændrer sig, men husk alligevel altid at få information af fx udenrigsministeriet inden sin afrejse.

Højdepunkter

Hvis du er så heldig at få lov til at dykke i Sudan, så er alt højdepunkter. I hvert fald alt undervandet. Her rigelige mængder af alle de store fisk. Især hajer...

Dykkersæson

I Sudan er vejret normalt dejligt og varmt hele året rundt. Temperaturen kan være uhyggelig høj i sommermånederne. Fra januar til april kan det være koldt om natten.


Dykkersteder i Sudan

Angarosh
Ordet "angarosh" betyder hajernes moder, hvilket passer perfekt til dette dykkersted, der er kendt for et højt antal af hajer. Stedet er derfor ideelt til at få gode billeder af hajer og de kommer gerne og svømmer rundt om dig.

Sanganeb Reef rejser fra 800 meter nede i dybet og er et fantastisk sted at dykke og snorkle. Selve revet er et af de flotteste og mest varierede i Det Røde Hav.
 
Ved Wingate Reef, 30 km ude for Port Sudan, findes et af de mest iøjefaldende vrag i Det Røde Hav. Navnet på dette fantastiske vrag er Umbria, der er et kæmpe italiensk skib, der blev sunket af sin kaptajn i 1940.


Videoer fra Sudan

 
 
 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook