Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Seychellerne

Omkring 1600 km ud for Østafrikas kyst ligger Seychellerne som et af de mest uberørte og fantastiske steder på jorden. Her fremragende dykkersteder, hvor man næsten ikke kan undgå at se hajer, skildpadder og rokker.
 
De tre centrale øer er Mahé, Praslin og La Digue. De er alle granit-øer, mens mange af øerne der ligger længere væk er koral atoller. Bortset fra strande og palmer tilbyder Seychellerne super snorkling og dykning.
 
Dykning foregår både ved inder-øerne og yderøerne. Den flotteste dykning findes uden tvivl ved nogle af yderøerne. Disse steder kan enten nås ved at bo på nogle af de mange private øer, hvor der typisk kun findes et luksus resort, men der findes også muligheder for liveaboard dykning.
 
Seychellerne har fire marine nationalparker og her findes et udemærket antal revfisk. Seychellerne var dog udsat for koralblegning i 1997-1998 under El Niño, hvor mange af korallerne døde. De er dog ved at vende tilbage, men man skal nok regne med at der går flere årtier før de er tilbage i samme antal som før El Niño. Yderøerne blev dog ikke udsat i samme grad, så her blomstre korallerne stadig i bedste velgående.

Dykkersæson

Øerne i Seychellerne er spredt ud over et kæmpe område i Det Indiske Ocean, hvilket gør at der er meget forskellige vinde, strømme og regnmængder. Hovedøen Mahé får for eksempel mere end dobbelt så meget regn som den enorme atol Aldabra. Generelt regner det mest i december, januar og februar.
 
Temperaturen er nogenlunde den samme hele året rundt og kommer aldrig under 24 grader. Dykning er muligt hele året rundt, men de bedste måneder er april/maj og oktober/november.

Dykkersteder i Seychellerne

L'ilot

Whale Rocks

Brissare Rocks

Shark Bank


Ennerdale Wreck
Dette skib sank efter at have ramt nogle klipper 11 km ude for Victoria i 1970. Vraget ligger på 30 meter og er delt i tre. Her finder man ofte pigrokker og og revhajer, men også store stimer flagermusfisk. Dykkere opholder sig oftest ved stævnen, der er det mest velbevarede af vraget.

Videoer fra Seychellerne

 
 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook