Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i det nordlige Sinai

Den egyptiske kyst i Aqaba-bugten strækker sig fra Taba helt i nord til Sharm El Sheikh i det sydlige Sinai. Området omfatter byerne Dahab og Nuweiba, og har nogle af Aqaba-bugtens bedste dykkersteder. Som resten af kysten er området befolket af af beduiner, hvis forfædre kom hertil fra den Arabiske Halvø for hundreder af år siden.

Koralrev ved Lighthouse Reef i DahabI området findes nogle af de mindst spolerede koralrev langs den egyptiske kystlinje, og oven i købet uden de mange mennesker som findes ved mange af dykkerstederne i det sydlige Sinai. Her findes fortryllende koralhaver og stejle undervandskløfter, der tiltrækker en stor bestand af dyreliv. Sigtbarheden er for det meste helt i top.

Dykkersæson

Sinai er en meget tør og bjergrig ørken, hvor kysten har de samme vejrforhold som resten af halvøen. Den modtager meget lidt nedbør og har nogle ekstremt varme og tørre somre og vintre med varme dage og halvkølige nætter. Vandtemperaturen spænder fra omkring 21 grader om vinteren til omkring 25-26 om sommeren.  

Dykkerforhold

En jævn nordenvind blæser hen over Sinais kyst det meste af året og skaber bølger, der enkelte gange kan gøre adgangen til nogle af de bedste steder en smule besværlig.

Adgang

Adgangen til dykkerstederne i den egyptiske del af Aqaba-bugten sker nlsten altid direkte fra stranden. Dette skyldes de fremherskende vinde, som gør det svært for både at ankre op. De bedste dykkersteder ligger dog inden for få meter fra kysten, som det er langt fra et problem.
 
Der findes massere af dykkercentre i Dahab og en smule i Nuweiba og Taba. For det meste transporteres dykkerne ud til dykkerstederne via jeeps og pickups. Nogle få dykkercentre tager dykkere med langs kysten på kameler.

Udvalgte dykkersteder i det nordlige Sinai

Ras Abu Galum
Nationalparken Ras Abu Galum ligger 15 kilometer nord fra Dahab og er udsøgt sted for dykning. Her finder man et afsides beliggende dykkersted med smukke koralrev og et stort udvalg af fisk.

En utroligt flot dyk for dem som er vilde med "the deep blue".
 
Et af Dahab's verdensklasse dykkersteder. Dette utroligt flotte dyk tager en med gennem en stor kløft i havbunden. Man går ned til 30 meter og svømmer op og afslutter gennem 'Fish Bowl'. Ved fuldmåne er The Canyon et perfekt natdyk.
 
Opkaldt efter den gruppe ål der bebor sandområderne ved revet. På dykket kan man være heldig at med stimer af barrakudaer, mens man altid kan nyde de mange hårde og bløde koraller.
 
Dette er et flot dyk med meget at se og dybde der passer til alle slags dykkere. Det ligger lige ud for fyrtårnet i Dahab-bugten og består af et skrånende koralrev omkring en fremskudt pynt.
 
Nok et af de mest kendte og flotteste dykkersteder i Dahab. Her er tre koraløer under vandet, hvor man kan svømme gennem farvestrålende korridorer, der vrimler med koraller og fisk.
 
Gabr el Bint
Gabr el Bint er et af de mest attraktive dykkersteder i det nordlige Sinai. Man tager derud med båd, Jeep eller ved hjælp af kameler. Stedet er ikke nær så besøgt som mange af de andre gode dykkersteder i Dahab-området, hvilket gør at Gabr el Bint fremstår i perfekt stand.


Videoer fra det nordlige Sinai

 
 
 



Synes godt om koralrev.dk på Facebook