Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Sharm el Sheikh til Hurghada

Det klare blå vand mellem Sharm el Sheikh og Hurghada gemmer på nogle af Rødehavets største skatte - fantastiske koralrev og utrolige skibsvrag, der er en arv efter årtusinder med skibsfart.
 
Et af de store højdepunkter ved at dykke i dette område er de velbevarede og nogenlunde lettilgængelige skibsvrag, der ligger strøet ud over havbunden ved indgangen til Suez. Flere af de bedste vrag ligger inden for rækkevidde fra Sharm el Sheikh og Hurghada. Der ligger gamle dampskibe, moderne fragtskibe og gamle krydderi-handelsskibe på bunden af havet og venter på at blive udforsket.
 
Derudover findes der flere utroligt smukke dykkersteder ud for turistbyen Hurghada længere sydpå.

Dykkerforhold og dykkersæson

Variationen i årstidens temperaturer er den samme som i det sydlige Sinai. Vandtemperaturen går fra 27-28 grader om sommeren til vintertemperatur så kold som 19-20 grader. En 3 mm eller 5 mm våddragt bruges normalt hele året. Om vinteren tager vindene i området til. Ras Mohamed ligger beskyttet, men når vindene når Gubal-strædet, kan de være ret kraftige. Forholdene tillader dog normalt stadig dykning, men sejlturen herud kan være lidt af en prøve, især fordi mange af dykkerstederne ligger i åbent hav. Så husk søsygepiller.

Adgang

De fleste steder i Gubal-strædet ligger et stykke væk fra kysten. De fleste kan dog nås på dagsture fra Sharm el Sheikh eller Hurghada. Det er dog rarere at dykke her på liveaboards. Dykkerstederne nærmere Hurghada nås typisk på endagsture inden fra kysten ved Hurghada.


Udvalgte dykkersteder mellem Sharm el Sheikh og Hurghada

Det massive koralrev Sha'b Ali i nordende af Gûbâl-strædet, er stedet for det nok mest berømte vrag i Rødehavet: Thistlegorm. Dette vrag er uden tvivl et af dykningens højdepunkter. Ikke blot ikke Rødehavet, men i hele verden. Historien om vraget er næsten lige så spændende som at dykke ved det.
 
Det 80 meter lange dampskib Dunraven blev bygget i Newcastle i England i 1873. I marts 1876, på sin jomfrurejse op igennem Suezkanalen, brød hun i brand og sank ned på bunden på 30 meter ved Shaab Mahmoud syd for Sharm el Sheikh. Vraget blev fundet i 1979.
 
I Shadwankanalen, lige ud for nordkysten på øen Shadwan (der er Egyptens største ø i Rødehavet), ligger Shaab Abu Nuhas revet. Dette undersøiske rev har nærmest tiltrukket skibe. Her ligger fem fragtskibe, så hvis du er til vragdykning, så er du kommet til det rette sted.
 
Shag Rock
Shag Rock er kun 15 min sydvest for Thistlegorm og er en del af revet Shaab Ali. Stedet har fået sit navn på grund af, at skarver ofte sidder ved revets lille lystårn - og ikke fordi det er et hemmeligt sted for forelskede par.Synes godt om koralrev.dk på Facebook