Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Sanganeb Reef

Sanganeb Reef rejser fra 800 meter nede i dybet og er et fantastisk sted at dykke og snorkle. Selve revet er et af de flotteste og mest varierede i Det Røde Hav.
 
Beliggenhed: 1½ time nord for Umbria
Adgang: Med liveaboard
Niveau: Øvede
Dybde: 5 - 35 meter
Sigtbarhed: 15 - 25 meter
Tidspunkt: Hele året
 
Sanganeb er den eneste rigtige atol i Det Røde Hav. På det af atollen, der kommer op i gennem overfladen, har briterne bygget et flot fyrtårn og tæt ved dette finder den ivrige dykker nogle huler, der kan besøges. Ved fyrtårnet bor altid to sudanesiske mænd, som bor her på skift i 4-5 uger. De er altid meget imødekommende overfor besøgende. Det er muligt at gå op i toppen af fyrtårnet og kigge ud over det fantastisk koralrev og bare nyde synet af det krystalklare vand.
 
Man behøver ikke dykke dybt for at se fisk og koraller - hvilket også gøre Sangaben til et fantastisk sted for snorkling.

Det sydlige plateau ved Sanganeb er et smukt dykkersted med både hård- og blødkoraller. Her ses ofte tun, barracudaer, snappers og mange flere arter. Det mest spændende er dog de grå revhajer, hvidtippede revhajer, hvidtippede oceaniske hajer, hammerhajer og djævlerokker - som man ofte møder her.
 
Det nordlige plateau er et utroligt dykkersted. Dette er et dybere dyk med et plateau på 45 meter, hvor man ofte ser store stimer af hammerhajer svømme forbi. Normalt ser man også grå revhajer og hvidtippede revhajer.
 
 

Videoer fra Sanganeb Reef

Fantastisk dykning i Sudan Fantastisk dykning ved Sanganeb  
 
 
 
 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook