Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Vraget af Umbria

Ved Wingate Reef, 30 km ude for Port Sudan, findes et af de mest iøjefaldende vrag i Det Røde Hav. Navnet på dette fantastiske vrag er Umbria, der er et kæmpe italiensk skib, der blev sunket af sin kaptajn i 1940.
 
Beliggenhed: Wingate Reef, Port Sudan
Længde: 150 meter
Adgang: Med båd
Niveau: Øvede
Dybde: 5 - 35 meter
Sigtbarhed: 10 - 20 meter
Tidspunkt: Hele året
 
Dette 150 meter lange og 10.237 tons tunge fragt- og passagerskib blev bygget i Hamborg i 1912. Skibet blev inden 2. verdenskrig solgt til Italien og fik derefter navnet Umbria og blev inddraget til krigstjeneste.

Skibet blev dog i 1940 fanget ud for Port Sudan af briterne. Kaptajnen og besætningen nåede dog at få sunket skibet, inden briterne fik hænderne i skibet og dens værdifulde last (350.000 bomber). Alle nåede heldigvis sikkert fra borde og det, der nu er tilbage er et perfekt skibsvrag med en spændende historie.
 
Vraget er uden tvivl en af Det Røde Havs skatte ved Sudan og hører til de bedste vragdyk i verden. Med en maksimumdybde på 36 meter ligger Umbria lavt i forhold til mange andre vrag. På de laveste steder bryder vraget faktisk overfladen. Snorklere kan derfor faktisk udforske de øverste dele af vraget. De fleste områder på Umbria er dækket af smukke hårde- og bløde koraller. Derudover vrimler der med fisk og nøgensnegle. Skroget er stadig helt intakt, og selvom det er kraftigt bevokset, kan det udforskes både ud- og indvendigt.
 
Hans Hass beskrevet dette vrag som "det bedste vrag i verden" og mange andre har senere også konkluderet dette.

Mini dokumentarfilm om Umbria

 

Billedegalleri fra Umbria

 
 
 

Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook