Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Gabr el Bint i Dahab

Gabr el Bint er et af de mest attraktive dykkersteder i det nordlige Sinai. Man tager derud med båd, Jeep eller ved hjælp af kameler. Stedet er ikke nær så besøgt som mange af de andre gode dykkersteder i Dahab-området, hvilket gør at Gabr el Bint fremstår i perfekt stand.
 
Placering: Syd Dahab, 28°21.211N; 34°25.999E
Adgang: Jeep / Båd / Kamel
Beskrivelse: Båd dyk / Koralhaver / drop off
Niveau: Alle
Dybde: 1 - 30 meter
Sigtbarhed: 25 - 35 meter
 
Gabr el Bint betyder på arabisk "Pigens grav".
 
Der er to måder at dykke Gabr el Bint på. Den højre side, der også er kendt som den mørke side, byder på en stejl væg der falder til ca. 60 meter. Væggen er fyldt med flotte bordkoraller.
 
Den venstre side af Gabr el Bint er langt mere farverig og her finder man massere af flotte viftekoraller. Her findes faktisk nogle af de aller flotteste viftekoraller i Det Røde Hav. Her er store chancer for at se scorpionfisk, papegøjefisk, krokodillefisk, kirurgfisk, aftrækkerfisk, pilrokker og nogle gange kan man være heldig at se havskildpadder.
 
Det er virkeligt et af de smukkeste dyk i Dahab området.

Video fra Gabr el Bint (Af koralrev.dk)

 
 

Billeder fra Gabr el Bint
Har du selv dykket her?

Så send gerne en beskrivelse og billeder fra dykket til dyk@koralrev.dkSynes godt om koralrev.dk på Facebook