Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Tyrehaj

Tyrehajen er en af de mest frygtede hajer blandt dykkere og snorklere. Den er meget aggressiv og har adskillige liv på sin samvittighed, men som med så mange andre hajer er frygten måske ikke helt berettiget.
 
Tyrehajen er kendt for sin uforudsigelige og aggresive opførsel. Mange eksperter er enige om, at fordi tyrehajen oftest holder til på lavt vand, er den farligere for mennesker end alle andre typer af hajer. Sammen med tigerhajen og hvidhajen er tyrehajen den haj, der oftest angriber mennesker. Det hænger meget sammen med, at tyrehajen ofte bevæger sig op gennem floder, hvor de ofte angriber mennesker, der holder til ved bredderne.
 
Tyrehajen er en forholdsvis stor haj. Hannerne bliver ca. 2,1 meter og vejer omkring 91 kilo, mens hunnerne kan blive helt op til 4 meter lange og veje op til ca. 300 kilo.
 
Tyrehajen er meget speciel, da den både kan leve i fersk- og saltvand. Den findes overalt i tropiske farvande og i flere af de største floder og i Nicaraguasøen. Hajen lever fra 0 - 150 meters vand, men for det mest holder den sig ikke dybere end 30 meter. Tyrehajen er den eneste af sin art, der lever i en sø. I Atlanterhavet findes den fra Massachusetts til det sydlige Brasilien og fra Marokko til Angola. I Det Indiske Ocean findes den fra Sydafrika til Kenya, Indien og Vietnam til Australien. I Stillehavet findes den fra Baja i Californien til Ecuador.
 
Tyrehajen jager alene, men på det seneste er der dog blevet spottet par, der jager sammen. De spiser fisk, andre hajer, rokker, skildpadder, fugle og flere andre ting.
 
Som dykker og snorkler skal man have respekt for tyrehajen, da den er meget aggresiv. Men generelt kan man sagtens dykke med tyrehajen, uden det er farligt.

Facts om tyrehaj

Navn: Tyrehaj
Engelsk navn: Bullshark
Videnskabeligt navn: Carcharhinus leucas
Størrelse: Op til 3,5 meter lange
Dybde: 1 - 150 meter
Føde: Fisk
Hvor findes den: I tropiske farvande, og i de største floder og i Nicaragua søen.

Videoer med tyrehajer

Film om tyrehajen
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook