Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Tigerhaj

Tigerhajen er en af de største hajer, der findes og kan blive op til 7 meter lang - dog er de fleste "kun" omkring 3-4 meter i længden.
 
Tigerhajen vejer mellem 380 og 900 kg og kan opleveses i mange tropiske farvande. Nogle gange ses den også i mere tempererede farvande. Den opleves oftest omkring øer i det central Stillehav. Tigerhajen er typisk en ensom jager, der normalt jager om natten. Navnet har den fået på grund af de mørke striber, den har ned ad kroppen.
 
Tigerhajen er et rovdyr kendt for at spise en masse forskllige ting, som den kommer i nærheden af. Normalt består dens føde af fisk, sæler, fugle, mindre hajer, havskildpadder og delfiner. Nogle gange har man fundet nummerplader og gamle stykker dæk i dens mave. Den er berygtet for angreb på svømmere, dykkere og surfere på Hawaii.
 
Tigerhajen kan altid kendes på dens mørke striper, der som sagt minder om en tigers. Dens rygfinne sidder også utrolig tæt på dens hale. De besøger ofte lavvandede rev og møder derfor ofte mennesker. Den er dog også blevet registreret helt nede på 900 meters dybde.
 
Tigerhajen (og tyrehajen) overgås kun af den store hvide haj i antal angreb på mennesker. Den anses sammen med hvidhajen, tyrhajen og den oceaniske hvidtippede haj som værende den mest farlige for mennesker. Dette er på grund af dens aggresive natur og gentagne angreb på mennesker på strande på Hawaii.
 
Tigerhajer parrer sig kun hvert tredje år. Æggene udklækkes inde i maven og derfor bliver ungerne født levende, når de er fuldt udvokset. Selve parringen er meget brutal, da hannen bruger sine tænder til at holde hunnen fast. En nyfødt tigerhaj er normalt omkring 51 - 75 cm lange. Det vides ikke præcist hvor lang tid tigerhajen lever, men man mener, den kan leve i op til 20 år.
 
På Bahamas kan man dykke med tigerhajer uden, at de gør dykkere noget. Se video nedenfor.

Facts om tigerhaj

Navn: Tigerhaj
Engelsk navn: Tigershark
Videnskabeligt navn: Galeocerdo cuvier
Størrelse: 3 - 7 meter i længden og vægt fra 380 - 900 kg
Føde: Fisk, fugle, sæler, andre hajer og havskildpadder
Hvor findes den: I tropiske have - ofte tæt på kysten

Videoer af tigerhajer

HD: Dyk med tigerhajer på Bahamas 
Synes godt om koralrev.dk på Facebook