Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Oceanisk hvidtippet haj

Den oceanisk hvidtippede haj, som ikke skal forvekles med den hvidtippede revhaj, kan kendes på dens hvidtippede og meget runde finner.
 
Oceanisk hvidtippet haj
Den oceanisk hvidtippede haj er en af de største hajer, der findes. Den lever hovedsageligt på dybt vand og kommer kun sjældent ind på lavt vand omkring koralrevene.
Den er dog en stor trussel for skibbrudne og nedstyrtede fly og har angrebet flere mennesker end resten af haj-typerne tilsammen. Den er listet som en af de 4 mest farlige hajer i verden.
Dens svømmestil er meget langsom og med sidefinnerne spredt ud. Den oceanisk hvidtippede haj er omkring 3 meter lang, men  den største, der er set, skulle eftersigende være 4 meter lang og veje 170 kg. Hunnen er større end hannen, men ofte ikke med mere end ca. 10. cm.
 
Den er ofte i følgeskab af sugefisk. Den spiser barracudaer, tun, makrel og andre store fisk. Det sker dog også, at den spiser havskildpadder eller pilerokker.
 

Facts om oceanisk hvidtippet haj

Navn: Oceanisk hvidtippet haj
Engelsk navn: Oceanic whithe-tip shark
Videnskabeligt navn: Carcharhinus longimanus
Størrelse: Op til 3,5 meter lange
Dybde: 1 - 150 meter
Føde: Fisk
Hvor findes den: I tropiske og andre varmt tempererede have
 

Videoer med oceanisk hvidtippet haj

 
 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook