Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Trompetfisk

Trompetfisken er opkaldt efter sin lange snude og smalle krop, som er meget særpræget. Den er altid sjov at møde og er faktisk i familie med søhesten.
 
Trompetfisk
De er gode til camuflage og er normalt rød-brune, men nogle er dog skrigende gule og grønne, da de kan skifte farve. Trompetfisken svømmer ofte vertikalt, så den ligner viftekoraller, pibesvampe og piskekoraller og derved kan den gemme sig for sine fjender.
 
De svømmer langsomt og sniger sig derved ind på deres føde. De kan også finde på at ligge helt stille og bare svaje frem og tilbage. De spiser mest små fisk, som de ligesom suger ind i deres mund.

Man finder trompetfisk på mellem 1 - 30 meters dybde. De kan bliver normalt mellem 40 - 80 cm lange. De ser ofte ved koralrev og laguner.
 
Trompetfisk er ikke farlige for mennesker. De er stadig ikke udrydningstruede, men er dog på det seneste blevet meget populære som akvariefisk. De er dog svære at fodre ordentligt.

Facts om Trompetfisk

Navn: Trompetfisk
Engelsk navn: Trumpetfish
Videnskabeligt navn: Aulostomus maculatus
Størrelse: Over 80 cm lange
Dybde: 1 - 30 meter
Føde: Mindre fisk og rejer
Hvor findes den: I de fleste koralev
 

Video med Trompetfisk

 

Billeder af Trompetfisk

Trompetfisk ved Alice in Wonderland
Synes godt om koralrev.dk på Facebook