Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Papegøjefisk

Med deres flotte regnbuefarver, er den dominante han-papegøjefisken blandt de mest farverige fisk der lever i koralrevet.

Ikke dominante hanner og hunner er ofte lidt mere matte er deres røde, brune og grå farver og bliver aldrig så farvestrålende som de dominante hanner. Papegøjefisken har store tykke skæl. De har en lidt sjovt udseende mund, med store tænder smeltet sammen for at lave et slags næb, der ligner dem som papegøjer har. Ældre hanner i nogle af de forskellige typer papegøjefisk udvikler en pukkel i panden. Papegøjefisk der er født som hanner forbliver hanner, mens hunner kan ændre sig til hanner, fordi der ikke findes så manger hanner.


Papegøjefisk kan findes i koralrev rundt omkring i hele verden og er meget let at finde, da de er aktive om dagen og sover på bunden af koralrevet om natten. Nogle enkelte papegøje graver sig ned i sandet om natten.

Papegøjefisk Facts

Navn: Papegøjefisk
Engelsk navn: Parrotfish
Videnskabeligt navn: Cetoscarus
Størrelse: 20 - 90 cm
Vægt: ?
Føde: Alger og koraller
Hvor findes den: I de fleste koralrev over hele kloden

Billeder af papegøjefisk

Papegøjefisk ved The Canyon Papegøjefisk ved Lang Tengah Bumphead papegøjefisk ved Lang Tengah Papegøjefisk i koralrevet ved Lang Tengah


Videoer med papegøjefisk

Snorkler forfølger papegøjefisk
Synes godt om koralrev.dk på Facebook