Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Aftrækkerfisk

Du har sikkert mødt dem og er uden tvivl blevet advaret om, at de er farlige, når de beskytter deres unger, men hvor meget ved du egentlig om aftrækkerfisk?
 
Aftrækkerfisk - www.bigfoto.comHer kan du finde ud af mere om denne rev-beboer og lære, hvorfor den har flænset flere ører gennem årene og forudsaget så mange sår - men er den bare misforstået? Den store titan aftrækkerfisk (triggerfish) er en utrolig flot og robust fisk, som bare venter på at blive udforsket.
 
Deres videnskabelige navn er Balistoides Viridescens og de er blevet mere og mere kendt for at angribe dykkere og snorklere overalt, hvor de findes. De kan gøre stor skade, men de fleste kan vende tilbage kun med lidt huller i deres dykkerfinner (aftrækkerfisken bliver tiltrukket af de normalt farverige dykkerfinner, hvilket nedsætter risikoen for at de angriber personer). Desværre er nogle dykkere blevet slået bevidstløse, mens andre må få medicin for at komme sig over deres bid.
 
Men hvorfor denne aggresive opførsel? Det er meget svært at sige. Nogle aftrækkerfisk reagerer bare på, hvad de føler er indtrængen på deres territorium, hvilket dykkere og snorklere skal være utroligt opmærksomme på. Andre aftrækkerfisk virker som om, de angriber for sjov, hvilket er ret skræmmende. En ting er dog sikkert. - De store aftrækkerfisk er ekstremt territoriale af natur. Hannen holder mere end øje med deres rede og vil angribe fisk eller dykkere, der kommer inden for deres territorium (denne zone er som en cirkel, der udvider sig opad i vandet).
 
Bid skal behandles med den største respekt, for de er temmeligt giftige. Giften er ikke slem for andre fisk, men for mennesker er den ikke god, og kan ved store mængder forårsage hjerteanfald, lammelse og død.

Aftrækkerfisk Facts

Navn: Titan Aftrækkerfisk
Engelsk navn: Triggerfish
Videnskabeligt navn: Balistoides Viridescens
Størrelse: 40 - 60 cm, men nogle kan blive op til 75 cm lange
Føde: Bortset fra dykkere og snorklere, lever de af hårdkoller og alger
Hvor findes de: I de fleste koralrev

Videoer med aftrækkerfisk

 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook