Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kirurgfisk

Kirurgfisken har fået sit specielle navn efter den finne ved haleroden, der ligner en skalpel.
 
Kirurgfisken er en meget farverig beboer i koralrevet og kaldes ofte 'tang' på engelsk. Der er næsten 75 forskellige slags af denne utrolige fisk, der svømmer rundt i koralrevene. Kirurgfisken har en flad og oval krop. En af færdigheder der adskiller dem fra andre koralfisk, er at de er i stand til at ændre deres farve alt efter deres sindsstemning. Når de svømmer stille rundt blandt korallerne er deres farve en, mens hvis en fjende kommer tæt på, så ændre de farve med det samme. Om natten ændre de også deres farve. Nogle af kirurgfiskene ændre også deres farve alt efter hvor de befinder sig.
 
Skalpelen på kirurgfisken er utroligt skarp og kan skære som en kniv. De har ovale kroppe og er sammenpressede i sideretningen. Kirurgfisken har en lille mund som er fortrinlig til at bide og skrabe små organismer fra klipper og koraller.

Facts om kirurgfisken

Navn: Kirurgfisk
Engelsk navn: Surgeonfish / Tang
Videnskabeligt navn:
Størrelse: 25 - 35 cm
Føde: Små organismer
Hvor findes de: I de fleste koralrev
 

Videoer med kirurgfisk

Kirurgfisk i Thailand 


 
 
 


Billeder med kirurgfisk

 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook