Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Vil du gøre en forskel mens du oplever verden?

22. februar 2016 af Redaktionen


Verden er fuld af mennesker og dyr, der ikke har de bedste vilkår for at kunne klare sig selv. Fattigdom, fældning af regnskoven og manglende sundhedssystem, gør, at behovet for hjælp rundt om i verden er stigende. Det kan du dog hjælpe med at gøre noget ved – og samtidig få én på opleveren.

Frivilligt arbejde i udlandet

Hos den humanitære interesseorganisation, Mellemfolkeligt Samvirke, er efterspørgslen fra folk, der ønsker frivilligt arbejde i udlandet blevet så massiv, at organisationen har stiftet en underafdeling ved navn Global Contact. Deres primære fokus og formål er, at etablere kontakten og på den måde danne grundlag for, at flere og flere kan tage frivilligt arbejde i udlandet.

Kombiner arbejdet med nogle fede dykkeroplevelser

De fleste, der vælger at tage frivilligt arbejde i udlandet, vælger Afrika som deres destination. Afrika har en storslået natur og et imponerede dyreliv, men desværre også en del fattige. Som frivillig kan du selv vælge hvilken type arbejde du ønsker, og der er nok at vælge i mellem. Alt fra fattige børn, truede dyr, handicappede og syge. Listen er lang, og det er helt op til dig, hvilken gruppe du ønsker at bidrage til med din hjælp. Det fede er så, at du udover at gøre noget godt for en udsat gruppe, også kan kombinere det frivillige arbejde med nogle vilde afrikanske dykkeroplevelser

Men selvom Afrika er det ”oplagte valg”, når vi taler om frivilligt arbejde i udlandet, kan du også tage frivilligt arbejde i andre dele af verden som f.eks. Asien eller Sydamerika. Her er også masser af unikke og spændende dykkeroplevelser i vente. 

Asien har nogle af verdens smukkeste koralrev, og der vil blive rig mulighed for at få udforske dem. Alt afhængigt af hvilken type arbejde du påtager dig, kan du f.eks. komme til Apo Reef i Filippinerne, der af mange er anset som et af de bedste dykkersteder i hele Asien.

Også hvis du vælger Sydamerika, er der dykkeroplevelser at hente. F.eks. kan du besøge Malpelo Island, der er kendt som ”hajernes ø”. Malpelo Island ligger knap 500 km. Fra Colombias kyst, og er en helt enestående oplevelse, der vil brænde sig fast i din hukommelse for altid. 

Husk det formelle inden afrejse

Hvis du har fået mod på, at tage frivilligt arbejde i udlandet, skal du dog være opmærksom på, at det ikke er noget, man bare lige gør. Du kan så at sige ikke bare booke en rejse og så flyve i morgen – heller ikke selvom du har både tiden og midlerne til det. Der er nogle ting, der skal være styr på, inden du kan tage af sted.

Det er bl.a. vigtigt, at du har styr på visum inden afrejse. Der er forskellige visumregler alt efter hvilket land, du vælger at tage til, og det vil være en rigtig fornuftig idé, at sætte sig ind i disse regler i god tid inden afrejse. Det er også vigtigt, at du sikrer dig eventuelle vaccinationer, inden du går ombord i flyveren. Igen – alt afhængigt af hvor du vil hen, er der forskellige vaccinationer, du skal have. Disse vaccinationer er du selv ansvarlig for at få.

Ingen afbudsrejser – planlæg din rejse i god tid!

At tage frivilligt arbejde i udlandet er som sagt ikke noget, man bare lige gør. Det kræver en del logistik og forarbejde. Derfor anbefaler Global Contact, at du tilmelder dig senest 10 uger før afrejse – og gerne tidligere. På den måde øger du dine chancer for, at få dine ønsker opfyldt i forhold til destination – og så er flybilletterne ofte også billigere, når du er ude i god tid.

Du kan læse de mest stillede spørgsmål (og svar) vedr. frivilligt arbejde i udlandet her.