https: Tilfredsstil dykkerlysten med sjove aktiviteter - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Tilfredsstil dykkerlysten med sjove aktiviteter

29. oktober 2018 af Redaktionen


Det er langt fra altid, vi har mulighed for at dedikere vores tid til dykning. Ofte må vi med længsel afvente tidspunktet for, hvornår det igen er blevet tid til at fylde tanken og krybe i våddragten. 

Det kan skyldes, at vejret og forholdene ikke er optimale til dykning, eller at kalenderen endnu ikke viser, at det er blevet tid til at pakke kufferten og tage på den længeventede dykkerrejse til eksotiske steder som Maldiverne og Bali. Heldigvis er der en del aktiviteter, du kan fordrive ventetiden med. Forhåbentlig kan disse aktiviteter tilfredse dykkerlysten for en stund og måske endda lære dig lidt om livet under havets overflade.

Til de spillelystne dykkere

Er du glad for at spille, kan du vie tiden til et af de mange spil, der centrerer sig om et maritimt tema. På den front kan anbefales Subnautica, der er overlevelsesspil, der udelukkende foregår under havets overflade. Spillet er udviklet af Unknown World Entertainments og fås til Microsoft Windows, MacOs, Xbox One og PlayStation 4. I spillet tages du med til en fremmed planet kaldt 4546B, hvor din eneste mulighed er at dykke ned i dybet. Her venter fantastiske skabninger, smukke koraler og faretruende væsner om hvert et hjørne. Som i ethvert andet overlevelsesspil handler det om at komme helskindet igennem spillet, mens du løbende indsamler ressourcer, der forlænger din leve- og spilletid. Som en del af overlevelsesstrategien skal du holde et vågent øje med din luftbeholdning samtidig med, at du forsøger at vige uden om de mange farer, der lurer i dybet. Subnautica er uden tvivl et underholdende spil med en flot grafik og mange fantasifulde idéer. Det er et spil, der har forstået essensen af, hvad det vil sige at gå på opdagelse i dybet, og netop det gør spillet til et af de bedre af slagsen for dedikerede og spillelystne dykkere.  


Mange dykkere har nok på et eller andet tidspunkt drømt om at drage på eventyr i en forsvunden by, der er blevet spist af havet og nu befinder sig på havets bund. Det har du mulighed for med Secrets of Atlantis, der er en spillemaskine udviklet af dygtige NetEnt. I spillemaskinen dykker du dybt under havets overflade for at besøge den fortabte by Atlantis, der er en gammel græsk myte iværksat af Platon i sin tid. På fem hjul med fire rækker skal du forsøge at indsamle gevinstgivende symboler, der endda kan give gevinst begge veje. Denne funktion bringer ekstra spænding i spillet, da det forbedrer dine muligheder for at vinde. Spillets farverige symboler består blandt andet af havdyr, såsom krabber, blæksprutter og skildpadder, hvilket giver dig mulighed for at bruge lidt tid i selskab med et par havets skabninger. Ud over et flot maritimt tema får du chancen for at vinde lidt ekstra lommepenge, der belejligt kan gå som hjælp til at finansiere din næste dykkertur.


Bliv klogere på havdyr

Er du på udkig efter aktiviteter, der foregår uden for hjemmets fire vægge og har potentiale til at gøre dig klogere på livet i have og søer, kan du eventuelt lægge vejen forbi Den Blå Planet i Tårnby på Amager. Det arkitektoniske akvarium der åbnede i 2013 har samlet mere end 20.000 havdyr fordelt på 450 arter. Her kan du stå ansigt til ansigt med koralrevets farverige arter, mens der ligeledes er mulighed for at blive klogere på arter, der lever i de koldere have eller i Amazonas dybe regnskov. Er det endnu aldrig lykkes dig at spotte en hammerhaj på en af dine dyk, er der rig mulighed for at studere én på nært hold i akvariets enorme bassin. Endvidere kan du få lov at hilse på spændende skabninger som søheste, stenfisk, pigrokker og pjaltefisk. Akvariet arbejder for at give de besøgende en bedre forståelse for det maritime liv samtidig med, at de oplyser og støtter op om kampen mod forurening af vores have og søer. En kamp de fleste dykkere kan give deres samtykke til. Et besøg i akvariet er alletiders måde at bruge en lørdag eller søndag formiddag.