https: Tre usædvanlige dykkersteder i Latinamerika: Rejs med til Guatemala, Argentina og Mexico - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Tre usædvanlige dykkersteder i Latinamerika: Rejs med til Guatemala, Argentina og Mexico

17. juni 2020 af Redaktionen


Dykning i det caribiske hav er ingen nyhed. Hvert år finder adskillige besøgende til disse breddegrader for at dykke blandt farverige fisk og koraler. Denne del af verden byder dog på mere end de klassiske fund. Nedenfor får du vores bud på tre usædvanlige dyk til ønskelisten.

Tag på enestående undervandseventyr i en vulkansø

Guatemala i Centralamerika bringer nok mest tankerne hen på farverige indianermarkeder som Chichicastenango, enorme og rygende vulkaner som Acatenango og gamle kolonialbyer som Antigua. Ved vulkanøen Atitlán i den centrale del af landet kan dykkere dog få sig en unik og uforglemmelig oplevelse, der er fjern fra de traditionelle attraktioner. Omringet af majestætiske vulkaner og i en højde af mere end 1500 meter kan dykkere trække i våddragten og kaste sig over ferskvandsdykning i en af Centralamerikas dybeste søer. I vandet venter ruinerne af et gammelt hotel samt vulkanske formationer og udluftningskanaler, der endda gør det muligt at koge et æg. Højdedykning, vulkaner, sø og interessante fund er alle elementer, der gør dette til et must dyk. Og det er til trods for, at sigtbarheden sjældent er helt god.


Hils på enorme havdyr i Patagonien

Mange forbinder Argentina med fodboldspilleren Lionel Messi, der har haft stor succes med at spille for FC Barcelona. Og det er der intet at sige til for foruden at forudsigelserne inden for online spil spår Messi til at blive topscorer i La Liga i denne sæson med odds på 1.02, så er Messi også set som en af verdens bedste spillere. Men spørger man dedikerede dykkere, er Argentina dog langt mere end blot fodbold. I staten Chubut i det nordlige Patagonien ligger nemlig Peninsula Valdes, der er et slaraffenland for dykkere med hang til store havdyr. Foruden delfiner, søløver, elefantsøløver og pingviner kan man på de rette tidspunkter af året være heldig at spotte hvaler og høre deres fortryllende sange under havet. Sydlige rethvaler og spækhuggere er på listen over unikke havdyr, der finder vej til området i løbet af året. Afhængigt af tidspunkt ligger havtemperaturen i omegnen omkring på 13-18 grader, hvilket gør det muligt at begive sig i vandet med en almindelig våddragt eller en kombination af to. Mange vil dog foretrække en tørdragt til disse havtemperaturer.


Mærk adrenalinen pumpe ved Mexicos kyst

Tacos, sombreros, mariachi og margaritas i lange baner er nok opskriften på Mexico for de fleste turister, og det kan da også være svært at modstå lysten til at sætte tænderne i det mexicanske køkken. Kysten ved Playa del Carmen huser dog et fænomen, der kan få enhver dedikeret dykker til at glemme alt om de kulinariske specialiteter. Fra november til marts lægger store tyrehajer nemlig vejen forbi kysten. Der er tale om gravide hunner vis størrelser og tandfyldte gab kan få adrenalinen til at pumpe hos enhver erfaren dykker. Professionelle shark feeders indtager havet i hvad der mest ligner en ridders brynje. Du indtager tilskuerpladsen og overværer showet liggende fladt på maven på havbunden. De enorme tyrehajer cirkulerer og kommer helt tæt på. Dette er et sandt must for hajentusiaster.

Der er altså gode grunde til at sætte Latinamerika på ønskelisten, hvis du er passioneret dykker på jagt efter unikke oplevelser. Enorme havdyr og enestående lokaliteter er alle elementer, der bringer dykkerlysten frem i enhver, der foretrækker at udføre sine aktive udfoldelser i en våddragt.