https: Hvilke danske firmaer sørger for at passe på vores hav og natur? - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Hvilke danske firmaer sørger for at passe på vores hav og natur?

11. oktober 2021 af Redaktionen

En undersøgelse af Corporate Knights har tidligere vist at virksomheder, som er gode til at gå op i bæredygtighed, eksisterer i længere tid. De virksomheder opnår mere positive resultater sammenlignet med andre virksomheder, som ikke er lige så gode og ansvarlige i forhold til at passe på havet og naturen i Danmark og resten steder af verden. Nedenfor kan du læse om de danske virksomheder, der er mest miljøvenlige.

 

Ørsteds succeshistorie

Den danske energiproducent Ørsted er fremhævet i den ovennævnte undersøgelse af Corporate Knights. Det var i forbindelse med en liste over de hundrede mest bæredygtige virksomheder, som blev offentliggjort tilbage i 2019. Ørsted endte i 2019 som nummer fire på den flotte liste.

Spoler vi tiden frem til i dag kan vi se at det måske kan være positivt for virksomhedsøkonomi at investere i bæredygtighed. Ørsted har store planer om at blive til verdens førende grønne energiselskab, og det har fået deres aktie til at stige en del i løbet af det seneste år. Spørger du dig selv hvilke aktier skal jeg købe, kan det derfor måske være en god ide at kigge på bæredygtige virksomheder.

Chr. Hansen slår Ørsted

I undersøgelsen af Corporate Knights så Ørsted sig slået af Chr. Hansen. Ikke alene blev Chr. Hansen kåret til Danmarks mest bæredygtige virksomhed, men som den mest bæredygtige forretning i hele verden.

Vi har nævnt aktier i forbindelse med Ørsted, og det er også vigtigt og relevant at nævne dem i forhold til Chr. Hansen. Kigger du på aktien på papiret er det positive tal, som viser en lille stigning i løbet af det seneste år.

Det betyder ikke nødvendigvis at det er en god aktieinvestering. Deres aktie var engang en vækstaktie med fuld fart fremad, men ifølge investeringsøkonom Per Hansen har den stået stille i løbet af de seneste tre år.

Hansen ser potentiale i at Chr. Hansen væksten på aktien kan vende tilbage i fremtiden, men det kræver en kontinuerlig udvikling af den bæredygtige danske virksomhed. Dette er et klart eksempel på hvor vigtigt det er at tage forbehold for adskillige faktorer, når du investerer i aktier.


Derfor er bæredygtighed godt for forretningen

Der kan være adskillige årsager til at Chr. Hansen, Ørsted og andre danske virksomheder, går op i at passe godt på vores have og naturen. Først og fremmest øger virksomhederne mulighederne for at tiltrække talentfulde medarbejdere, som går op i at skabe bæredygtig forretning. På samme tid kan virksomhederne samle alle medarbejderne om det fælles mål, som de naturligvis kan være stolte af.

Bæredygtighed kan også bidrage til at fastholde de loyale kunder, samt skille sig ud blandt de mange virksomheder i havet. Det åbner døre for at kunne tiltrække nye kunder, og det gælder især den yngre del af befolkningen, som har tendens til at gå højere op i social ansvarlighed.

Sidst, men ikke mindst, kan bæredygtighed skabe en forretning, som investorer har lyst til at investere i. Det har vi allerede set med Chr. Hansen og Ørsted, og derfor kan du overveje om det er de fisk, som du har lyst til at satse på. Naturligvis med en god portion analyse på forhånd.