Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Verdens bedste dykkersteder

15. november 2008 af Peter Steen Leidersdorff

Der er mange spændende dykkersteder i verden, men hvilke er de aller bedste? Denne liste tager dig med til de bedste og mest fantastiske dykkersteder på denne klode.
 
Generelt er det svært at sige, hvad der er bedst når det kommer til dykning, da det er forskelligt fra person til person. Nogle vil gerne dykke med hajer, rokker og havskildpadder, mens andre gerne vil dykke i perfekte koralhaver, mens nogle helt tredje måske gerne vil se nogle af de mærkeligste væsener, som havet også byder på. Der er uden tvivl flere, men her er et mindre udvalg.
 
Raja Ampat - Indonesien
Raja Ampat i Irian Jaya er meget langt fra et af de mest besøgte dykkersteder i verden, hvilket er lidt underligt, da alle som har besøgt stedet, fortæller at dets lige ikke findes på jorden. Med den største mængde marine forskellighed på planeten, er Raja Ampat det tætteste, man kan komme på undervands-himlen. Det føles som om, man er en pioner, når man som de eneste dykkere hopper i vandet på de forskellige dykkersteder. Det føles ofte som om, man er den første dykker, der nogensinde har dykket lige her. Hvilket man måske også er.
Læs mere
 
Wakatobi - Indonesien
Den afsidesliggende øgruppe Wakatobi syd for Sulawesi, er uden tvivl en af mest spændende destinationer i Indonesien. En perfekt dykkerdestination omkring en masse små paradisøer. Koralrevene her har vundet mange priser for dets fantastiske fiskeliv og glødende smukke koraller. Her møder man ofte hajer, skildpadder, hvaler, delfiner, tun og en masse andre spændende havvæsener. Koralrevene er totalt uberørte og farvestrålende.
 
 
 
Bunaken Island - Indonesien
Ved Bunaken Island National Marine Park i Manado finder man et af de dykkersteder i verden med størst variation og mangfoldighed. Her vrimler med forskellige slags fisk og vægdykningen her fås ikke meget bedre. Vandet er krystalklart og dejligt varmt - og hvis du dykker her vil du se 7 gange flere slags koraller, svampe og fisk end hvis du dykkede på Hawaii. Oceaniske strømme fejer ind til Bunaken, hvilket medfører en stabil forsyning af næringsstoffer til området. Her kan du virkelig opleve nærmest alt. Fra den mindste reje til sorte revhajer og ørnerokke - her er noget for alle.
Læs mere
 
Lembeh-strædet - Indonesien
Nævner du Lembeh-strædet ved Manado til alle seriøse undervandsfotografer, så kan du være sikker på, at de hurtigt drømmer sig væk til dette sted. Få andre dykkersteder på jorden er så varierede og giver dig mulighed for at se flere sky væsener. Her oplever du rimeligt let mimic octopus, flamboyant cuttlefish, harlequin shrimps, skeleton shrimps og utallige nudibranchs (nøgensnegle).
 
 
 
 
Blue Cornor - Palau
Blue Corner er det mest kendte dykkersted i Palau og regnes for at være et af verdens aller bedste dykkersteder. Erfarne dykkere kommer tilbage år efter år, så der må være lidt om snakken. Sigtbarheden kan være helt op til 50 meter, så hvis man holder sig til plateauet, burde man kunne se massevis af grå- og hvidfinnede revhajer, stimer af barracudaer, kongemakreller, tun, store trevallyer, som alle svømmer helt ude i det blå. Man møder også ofte tykhovedede koralbarser eller en plettet ørnerokke. På en god dag er der ved Blue Corner den bedste mulighed for at se flere store pelagiske dyr og stimer på et enkelt dyk end noget andet sted i verden.
Læs mere
 
Similan - Thailand
Similanøerne er uden tvivl et af Asiens bedste dykkersteder. Øerne byder på farverige koralrev og en masse flotte blødkoraller og der findes en utroligt varieret marine dyreliv, der omfatter mange af de store spændende fisk. Liveaboard-både cruiser rundt om disse utroligt flotte øer og finder de bedste dykkersteder, hvor dykkere kan se mange spændende dyr, så som: leopardhajer, revhajer, flagermusfisk, moræner, barracudaer, aftrækkerfrisk, kirurgfisk og meget mere.
Læs mere
 
 
Sipadan - Malaysia
Den lille ø Sipadan, som ligger på østkysten af Borneo, er grunden til, at dykkere tager til Malaysia. Stærke havstrømme mod den oceaniske ø's klippevægge tilfører næringsstoffer, som er med til at opretholde et fantastisk økosystem, med et forbløffende undervandsliv. Et typisk Sipadan-dyk er med flotte farvefulde koralvægge med hajer, havskildpadder og store mængder af alle de store fisk og muligheden for at en hammerhaj dukker op. Det er svært at vælge om man skal kigge mod koralvæggen eller kigge ud i det blå i håb om de store fisk.
Læs mere
 
Layang Layang - Malaysia
Kun en lille flyvning væk fra Borneo ligger Layang Layang, der er en lille smuk ø omkranset af klart vand, perfekte koralrev og med undervandsmuligheder, som kun få andre steder kan tilbyde. Dette sted er et af de få steder, hvor du har mulighed for at støde ind i enorme stimer af dette smukke dyr. Layang Layang's smukke koralrev, der går lige ned i dybet, er dækket med fortræffelige hårdkoraller, der ikke findes meget bedre nogle steder. Revene er hjem for havskildpadder, aftrækkerfisk, djævlerokker og mange flere spændende dyr, som dog ofte bliver overskygget af hammerhajerne.
Læs mere
 
Shark Reef og Jolanda Reef - Egypten
Når dykkere drømmer om Sinai, så er det Shark Reef og Jolanda Reef, de tænker på. De to rev er faktisk to toppe på det samme undersøiske koralbjerg, der rejser sig lige ud for Ras Mohameds kyst. Korallerne er utroligt smukke med en god, men smule sparsom vækst på væggen og tætte koralhaver på de lavere flade områder. Store pelagiske fisk og stimefisk sværmer rundt i tusindvis. Det vildeste er normalt ved væggen på Shark Reef, hvor store hajer af flere arter - blandt andet hammerhaj, grå og sorttippet revhaj - kan ses i det blå. På revet kan man opleve stort set alle revfisk, samt kæmpe muræner og plettede pilrokker.
Læs mere
 
Tubbataha Reef i Filippinerne
Tubbataha Reef er to atoller der ligger i Sulu havet og tilhører Filippinerne. Det er et resevat, der er beskyttet af Tubbataha Reef National Marine Park.
Koralrevet udgøres af to atoller. Nord og syd revet. Hvert rev har en lille ø der rager frem fra vandet. Atollerne er adskildt af en dyb 8 kilometer bred kanal. Over 1000 forskellige arter, hvor mange er udrydningstruede, kan findes i koralrevene. Her kan findes djævlerokke, hajer, skildpadder, klovnfisk, dragefisk og meget meget mere.
Læs mere
 
 
Har du forslag til listen, så skriv gerne en kommentar om de bedste dykkersteder, du har besøgt eller send en mail til peter@koralrev.dk