Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Blåplettet pilrokke

Den blåplettede pilrokke er en af de rokker man offest møder i tropiske farvande og koralrev. Den kendes på sine klare, blå pletter på en grøngul bundfarve.
 
Den ses for det meste under fremspring og er en sky, frygtsom fisk, der ofte begraver sig i sandet, når dykkere nærmer sig. Den kan blive op til omkring 50 cm i bredden og halen er for det meste en del længere end selve kroppen. Den lever af bløddyr og krabber.
 
Den kan tildele et meget ubehageligt stik med sin hale, der slår en pig ind i offeret. Skaftet kan brække, så spidsen forbliver i såret. Pilrokken udskiller også en gift, der dog ikke i sig selv er dødelig for mennesker. Der findes kun meget få bekræftede tilfælde, hvor mennesker er blevet dræbt af pilrokker. Det seneste og nok mest kendte skete den 4 september 2006, da Steve Irwin (australsk dyreentusiast og krokodillejæger) blev dræbt af en pilrokke ud for Australiens nordøstkyst.
 
 

Facts om blåplettede pilrokker

Navn: Blåplettet pilrokke
Engelsk navn: Bluespotted stingray
Videnskabeligt navn: Dasyatis kuhlii
Størrelse: Max 50 cm. i bredden
Føde: Bløddyr og krabber.
Hvor findes de: Ved de fleste koralrev
 

Videoer af blåplettede pilrokker

Blåplettet pilrokke ved Shab Rhumi

Billeder af blåplettede pilrokker

Flot blåplettet pilrokke ved Nakari village Blåplettet pilrokke ved Nakari village Blåprikket rokke i Thailand Blåplettet pilrokke ved A'Maied i Ras Abu Galum
Synes godt om koralrev.dk på Facebook