Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Elektrisk rokke

De elektriske rokker er rokker, der mest opholder sig omkring bunden. De kan generere elektricitet som forsvar, men kan også bruge deres elektricitet til at fange føde.
 
Elektrisk RokkeDe har elektriske organer omkring hovedet. De elektriske stød bruger rokken til at lamme fisk og skaldyr. De kan også give stød til mennesker, men de har ikke kraft nok til at dræbe et menneske. De kan generere fra 8 volt til 220 volt alt efter, hvilken type elektrisk rokke, de er. Deres elektriske organer sidder på hver sin side af hovedet. Der er 69 arter opdelt i 4 familier. Det fleste holder til omkring bunden på forholdsvis lavt vand, men enkelte arter af den elektriske rokke kan leve på dybder helt ned til 1.000 meter eller mere. De mindste er ca. 20 cm i bredden, hvorimod de største kan blive næsten 2 meter.
 
De lever af fisk og hvirvelløse dyr. De ligger og venter på deres bytte i sandet og bruger deres ekektricitet til at give dem stød og derefter fanger de byttet.
 
De mest kendte elektriske rokker er "torpedo" rokkerne, som våbnet torpedoer er opkaldt efter. Deres navn er opstået ud fra det latinske navn "torpere", der betyder "følelsesløs" eller "lammet", hvilket kommer ud fra den oplevelse det er at blive ramt af stød fra rokkerne.
 

Facts om elektrisk rokke

Navn: Elektrisk rokke
Engelsk navn: Electric ray
Videnskabeligt navn: Torpediniformes
Størrelse: 20 cm til 2 meter i bredden
Føde: Fisk og skaldyr
Hvor findes de: Tropiske have
 

Video af elektriske rokker (af koralrev.dk)

 

Billeder af elektriske rokker
Synes godt om koralrev.dk på Facebook