Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Fiji

Fiji tilbyder måske noget af den mest fantastiske dykning i verden og især dykkerstederne Taveuni, Kadavu og Mamanuca-øerne er kendt af mange dykkere. Ofte er Fiji drømmedestinationen for mange dykkere og ikke dykkere.
 
Fiji består af mere end 300 øer, hvor mere end 100 er ubeboede. De størte er Vanua Levu og Viti Levu, hvor Fijis hovedstad Suva ligger. Yasawa-øerne er stedet hvis man ønsker at se blødkoraller i alle regnbuens farver, mens det vestlige Malolo Barrier Reef ud for Mamanuca-øerne tilbyder spændende vægdykning og vilde strømdyk.

Mamanuca-øerne er også verdenskendt for resorts som Castaway Island, Beachcomber Island, Treasure Island og Bounty Island.
 
Bevæger man sig sydpå finder man dykkerstederne Pacific Harbor, Beqa Lagoon og Yanuca Island. Herfra er det også muligt at besøge Kadavu-gruppen med dets store Astrolabe Reef. Det bliver ofte kaldt enten Lomauviti eller Ovalau og bliver af mange fremhævet som et af de aller bedste dykkersteder i Fiji.
 
Specielt liveaboard områderne i Koro-havet tæt ved Nananu-i-Ra, Bligh Water og Namena er som paradis på jord. Vanua Levus bedste dykning findes ved øen Taveuni, der bliver adskilt af Somosomo-strædet. Her finder man det meget populære og smukke dykkersted Rainbow Reef.
 

Dykkersæson

Man kan dykke fra resorts hele året rundt, men den bedste dykning er fra april til oktober. November til januar har normalt en masse regnvejr. Den bedste sigtbarhed er juli til september.
 

Dykkersteder i Fiji

Beqa Lagunen
En af de mest kendte dykkerdestinationer i Fiji ligger kun 13 km syd for den sydlige kyst af Viti Levu og nord for Kadavu. Tidligere blev dykkerområdet beskrevet som "Mekkaet for dykning i Stillehavet".


Dykkerforhold

Godt for: Store fisk, koraller, strømdykning, sigtbarhed og begyndere
Ikke godt for: Vrag
Dybde: 5 - > 40 m
Sigtbarhed: 15 - 40 m
Strøm: Ingen til ekstrem
Vandtemperatur: 28 - 30°C
Niveau: Begynder til avanceret
Antal dykkersteder: > 150
Adgang: Resorts og liveaboards
Anbefalet rejselængde: 2-3 uger

Videoer fra Fiji
Synes godt om koralrev.dk på Facebook