Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved Beqa Lagunen i Fiji

En af de mest kendte dykkerdestinationer i Fiji ligger kun 13 km syd for den sydlige kyst af Viti Levu og nord for Kadavu. Tidligere blev dykkerområdet beskrevet som "Mekkaet for dykning i Stillehavet".
 
Området var kendte for sine utroligt varierede dykkersteder med fantastiske undervandstoppe der vrimlede med liv. Derudover var det måske det bedste sted af møde de store pelagiske fisk i Fiji.
 
Nu, efter El Niño ramte området i slutningen af det 20-århundrede, er koralrevene langt fra tidligere tiders perfekte tilstand, men udgøre dog stadig noget af den bedste dykning i Viti Levu området.
 
Her er et antal OK dykkersteder omkring Beqa Lagoon, hvor man måske ikke møder store stimer af fisk eller store pelagiske, men derimod en masse forskellige slags revfisk. For nybegyndere og folk der ikke orker at flyve indrigs til nogle af yderøerne af Fiji, er dykning ved Beqa Lagunen måske er meget fint valg.
 
Det skal dog siges at her stadig ses en del hajer - ofte tigerhajer. Og det er muligt at komme med på specielle hajdyk.
 
Lagunen består af over 250 kvadratkilometer af klart vand omkranset af omkring 30 km barriere-rev. Dette udgøre et af de størte barriere-rev i verden. Her er aldrig voldsomme strømme og havtemperaturen holder sig stort set altid omkring behagelige 26°C

Dykkersæson

Dykkersæsonen er mere eller mindre hele året rundt. Fra november til januar her her ofte stærkere vinde og overfladen kan blive en smule urolig i denne periode. Den bedste sigtbarhed er i vintermånederne fra juli til september.

Dykkerforhold

Godt for: Nybegyndere og en del revfisk
Ikke så godt for: Pelagiske fisk, vægdykning, strømdyk, koralrevets helbred, teknisk dykning,
Dybde: 5 - 30m
Sigtbarhed: 10 - 30m
Strøm: Næsten aldrig
Havtemperatur: 24 - 28°C
Niveau: Begynder
Antal dykkersteder: >22
Adgang: Beqa og Viti Levu dykkerresorts
Anbefalet rejselængde: 1 uge
 

Videoer fra Beqa Lagunen

Hajdyk i Beqa Lagunen 

Synes godt om koralrev.dk på Facebook