Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Australien

Australien er hjem for klodens største koralrev "Great Barrier Reef". Det tiltrækker hvert år dykkere fra hele verden, som kommer til Australien for at dykke på de mange forskellige dykkersteder.
 
Great Barrier Reef er et af de steder på jorden der indeholder flest forskellige dyr og organismer. Revet er et enormt levende økosystem og er det største barriere rev i verden.
 
The Great Barrier Reef Marine Park blev oprettet i 1975 og er det største beskyttede marin-området i verden. Det er ca. 348,700 kvadratkilometer stort og 2.300 kilometer langt og strækker sig fra lige nord for Bundaberg til spidsen af Cape York.
 
Selve Great Barrier Reef dækker over 2.900 enkelt rev. Her er også 618 øer der tidligere var en del af fastlandet.
 
Verdens største koral økosystem er hjem for omkring 1.500 forskellige arter af fisk, 400 slags koraller, 4.000 slags bløddyr, 500 slags tang, 215 slags fugle, 16 slags havslanger og 6 slags havskildpadder. Ved Great Barrier Reef findes også mange forskellige slags hajer.
 
Dykningen på den ydre kant af Great Barrier Reef i koralhavet er som at dykke i et akvarie. Perfekt sigtbarhed, enorme blødkoraller og viftekoraller på størrelse med huse. Det er virkeligt et dykkers paradis.

Højdepunkter

Osprey Reef
Beliggende næsten 350 km nord for Cairns, er Osprey Reef Australiens nordligste rev i Koralhavet. Det er adskilt fra kontinentalpladen af meget dybt vand og bliver anset som et af Australiens bedste dykkersteder - både hvad angår sigtbarhed og store fisk.
 
Ribbon Reefs
Ribbon Reefs er en lang række af små rev, der tilsammen former de ydre kanter af Great Barrier Reef. De ligger ca. 50 - 100 km ud for det nordlige Queensland og er kun muligt at nå med liveaboard fra Australien.

Dykkersæson

Når vi i Danmark har sommer er det vinter i Australien. Orkansæsonen er fra januar til juni, hvor der kan være meegt kraftige vinde. Den bedste tid for dykning i Australien er fra juli til november, hvor den bedste sigtbarhed typisk er mellem juni og septemer.
 

Videoer fra Australien

Dive cruise Great Barrier Reef Flot video fra Great Barrier Reef Ribbon reef - Australien Dive cruise Great Barrier Reef

 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook