Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Ribbon Reefs

Ribbon Reefs er en lang række af små rev, der tilsammen former de ydre kanter af Great Barrier Reef. De ligger ca. 50 - 100 km ud for det nordlige Queensland og er kun muligt at nå med liveaboard fra Australien.
 
Ribbon Reefs er intet sted bredere end 450 meter og er en del af Great Barrier Reef Marine Park. Revene er dækket af farverige og smukke koraller, der tiltrækker myriader af liv - stort som småt. Små sandrige kløfter mellem revene byder på interesant macro-dykning.
 
Generelt er revene lavvandede og går op til omkring 5 meter under overfladen. Sandbunden er ved omkring 15-20 meter, så det fleste dyk er ikke ret dybe her.
 
Med fantastisk sigtbarhed hele året og for det meste meget rolig vandoverflade er Ribbon Reefs målet for mange af de Australske liveaboard og dette er forståeligt, da der her er noget for enhver slags dykker - nybegynder som øvet.
 

Højdepunkter ved Ribbon Reefs

Cod Hole
Som navnet (cod) hentyder til, så er dette dyk kendt for kartoffelbarser. Det særprægede ved dette sted er, at kartoffelbarserne nærmest er helt tamme, hvilket skyldes at divemastere i de seneste mange år har fodret dem. Det er en meget speciel oplevelse, at en 60 kg stor fisk svømmer helt hen til dig for at få en snack fra din hånd. Flere fisk så som leopardbarser, sweetlips, aftrækkerfisk og trevaller prøver at kæmpe sig vej hen til maden. Det er uden tvivl et af de mest kendte dykkersteder omkring Great Barrier Reef.

Dykkersteder ved Ribbon Reef

Challenger Bay           Clam Gardens
Cod Hole                   Pixie Gardens
Pixie Pinnacle             Pixie's Caves
Steve's Bommie         Temple of Doom
 

Dykkersæson

Der kan dykkes hele året rundt ved Great Barrier Reef, men for det meste er august til tidlig december det bedste tidspunkt.


Dykkerforhold

Perfekt for: Sigtbarhed, undervandsfotografering, store fisk, revets helbred, begyndere
Dybde: 5 > 40 m
Sigtbarhed: 10 - 40 m
Strøm: Moderat
Vandtemperatur: 24 - 29° C
Dykkererfaring: Begynder - Øvede
Antal dykkersteder: > 300
Dykkersæson: Det meste af året
Adgang via: Liveaboard
 

Undervandsvideoer fra Ribbon Reefs

 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook