https: Dykning i Florianopolis, Brasilien - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Florianopolis, Brasilien

16. marts 2015 af Redaktionen

I det sydlige Brasilien ligger delstaten Santa Caterina. Florianopolis er Santa Caterinas hovedstad, også kendt som Brasiliens paradis ø. I sommerperioden kan der være op til 25 m dybde klart vand, især i Avoredo området som er det mest oplagte sted for alle dykkere.

Florianopolis er igennem de seneste år blevet en populær destination for flere tusinde turister, som vil besøge stedet for at opleve de smukke omgivelser og mange fester og attraktioner, som denne sydamerikanske perle byder på.

Øen har en længde på 31 mil, og er delt op i to områder: først er der fastlandet med de industrielle områder Estreito og Coqueiros, dernæst har vi den historiske, antikke bydel, som giver én følelsen af at være rejst tilbage i tiden.

Florianopolis har i alt 42 strande, og det er svært for surfere og dykkere at vælge hvilken de vil udforske, da de alle er smukke og unikke på hver sin måde.

Praia Mole er en af øens mest kendte strande, nok på grund af dens lysegrønne bakker og klippeudspring, samt det magisk hvide sand.

Praia do Moçambique er øens længste strand, og et ideelt sted for folk som gerne vil nyde den smukke udsigt i fred og ro. Den 19 km lange strand er ikke besøgt i lige så høj grad som de andre strande, da den er naturbeskyttet.

De bedste dykkestrande

Hvis du vil se store skildpadder, er Baia das Tartarugas det perfekte spot for scuba dykning. Stranden ligger på Arvoredo øen, og udover skildpadder er der også nogle fascinerende, dybe huler som kan udforskes.

Avoredo øen ligger nord for Florianopolis.

Baia do Engenho er ideelt for dem, som gerne vil opleve smukke og farverige koraller og klipper. Her kan man også spotte fisk og skildpadder, dog skal man dybere ned for at kunne se disse. På denne strand er der stærke understrømme, derfor skal man have lidt erfaring med at dykke på forhånd.

Parcel de Boi er endnu en strand, hvor man kan dykke ned og se gamle vrag og fisk som Olhetes og Anchovas. Derudover er Campeche stranden et meget populært område for dykkerbumser, dels på grund af den storslåede strand og udsigter under havet, men også fordi lokallivet som findes tæt ved stranden skaber en helt særlig atmosfære.

Campeche strand.

Udover det norlige område ved Avoredo øen findes der mange dykkesteder i den sydlige del af Florianopolis, hvor man også blandt andet kan opleve antikke monumenter, bygninger og kirker. Udover at kunne dykke og surfe er der mange muligheder for at fiske, bestige bjerge, trekking og mountain biking. Der er også mulighed for at tage på shopping, især om søndagen hvor der er marked hele året rundt.

Om aftenen er der mulighed for at tage i byen og besøge en af byens mange barer og natklubber. Florianopolis er en by i massiv økonomisk fremgang, og stedet tiltrækker derfor mange investorer og turister, noget som ses tydeligt i byens fremtræden. Hvis du ikke er så meget til det kaotiske byliv, er det i stedet muligt at tage på stranden om aftenen, hvor folk tit laver kæmpe bål og danser rundt. Det er en oplevelse for sig, og også ret romantisk.

Hele året igennem afholdes der mange events, især det populære karneval som kan opleves hvert år i februar måned. Der bliver holdt en kæmpe fest i mange dage, med optræden, flotte udklædninger, dans og en masse parader i gaderne. Derudover afholdes der i 2015 andre events som ”Parada de Diversidade” i september, et mangfoldigt event for homoseksuelle, og Pokerstars VIP Club Live i november.


Så hvis du vil besøge et sted som både byder på fantastiske muligheder inden for dykning og surfing samt muligheder for at opleve en anderledes kultur og natur, er Florianopolis en oplagt destination, selv for dem som er begyndere inden for dykning, da scuba dykning er forholdsvis let og nem at lære, især i et smukt og krystalklart hav.

Dykkersæson
Hele året, dog er august-december de bedste måneder, både med hensyn til vejr og temperatur.

Dykkerforhold

Godt for: Store fisk, skildpadder, klipper, huler, koralrev, vrag og fotografering
Ikke godt for: N/A
Dybde: 5 – 40 m
Sigtbarhed: 5 - 30 m
Strøm: Kan være stærk
Vandtemperatur: omkring 30°C
Niveau: Begynder til avanceret
Antal dykkersteder: N/A
Afstand: N/A
Adgang: N/A
Anbefalet rejselængde: 3 – 5 dage.