https: Dykning ved The Islands i Dahab - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning ved The Islands i Dahab

11. april 2008 af Peter Steen Leidersdorff

Vores første egentlige dyk, efter at have taget vores dykkercertifikat, foregik ved The Islands i Dahab. Dykket var hårdt og besværligt, men på samme tid dybt fascinerende og spændende.

Efter at have slidt i tre dage for at få vores PADI dykkercertifikat, stod den to dage efter på vores første rigtige dyk. Vi havde selvfølgelig allerede dykket "rigtigt" meget under træningen, hvor man har fire Open Water dyk. Men nu skulle vi for første gang ikke lave øvelser eller bevise noget som helst over for vores instruktør, men bare nyde at dykke.

Vi besluttede os for, at dykket skulle foregå ved The Islands i Dahab, da alle i Dahab snakker om dette dykkersted som værende et af de ypperste i området -og måske endda i verden. Hvis man ikke er divemaster, må man ikke dykke alene, så vi skulle have en af instruktørerne fra Desert Divers med. Vi fik tildelt Milad, som gik under navnet buddy, fordi han kalder alle andre det. Han påstod, at han ikke kunne huske navne, så det var nemmere bare at kalde alle buddy. Derudover skulle der to ældre engelske mænd med, som viste sig at være utroligt flinke og snaksaglige.

Transporten ud til The Islands foregik via en jeep, hvor vi alle fem sad på ladet, sammen med alt vores udstyr, som vi selv havde samlet inden afgang. Lidt primitivt, men super fedt og afslappet. En ret sjov følelse at køre gennem Dahab på ladet af en Jeep iført våddragt, med en rygende beduin-chauffør. Pæn fed stil, men det skal nok opleves.

The Islands ligger i den sydlige del af Dahab ved en bred strand. Efter vi havde fået alt vores tunge udstyr på og aftalt, hvordan dykket skulle foregå, så var det bare at vade de 20-30 meter ned til vandet. Og her igen vade ud over revtaget – en 20-30 meter. Så det var godt nok dejligt endelig at ligge sig ned i vandet og svømme ud i en slags pool, der var omkring 5 meter dyb og 15-20 meter bred til alle sider. Alle vægge var fuldstændigt dækket af smukke koraller.

Desværre havde hverken Sandra eller jeg fået nok vægt med, så Milad satte ekstra vægt på os, hvilket desværre ikke hjalp. Så det endte med at Milad skubbede og nærmest sparkede os ned under overfladen (han havde ikke flere vægte med). Dette fungerede perfekt for mig, men Sandra havde en del problemer med hendes opdrift igennem hele dykket.
 
Efter vi alle er nede på 5-6 meter, begynder vi langsomt at svømme over mod den ene ende af den "pool", vi er i. Navnet "The Islands" kommer af, at dykkerstedet udgør tre store øer, med diverse pools og kanaler imellem. Revet og korallerne er en smule anderledes i deres udformning, end hvad jeg ellers tidligere har set. For det første er der nogle af de mest enorme koralformationer, jeg nogensinde har set og derudover virker hele området som et bjerglandskab, bare under vandet.
 
På vores 30 min lange dyk ser vi en del fisk, men ikke så mange som jeg havde håbet på. Jeg får dog set en del klovnfisk, sommerfuglefisk og til sidst en forholdsvis stor barracuda. Det var dog rimeligt sparsomt med fisk, hvilket undrede flere, som vi fortalte det til senere.
 
Til sidst skulle vi igennem en lille hule for at nå tilbage til revtaget. Vores første huledykning - hulen var dog meget lille...
 
Men The Islands er fantastisk - både for dykkere og snorklere.
 
Se også:
Billeder fra "The Islands"
Dahab - dykkerbyen i Sinaiørkenen