https: Dahab -dykkerbyen i Sinaiørkenen - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dahab -dykkerbyen i Sinaiørkenen

10. februar 2008 af Sandra Leidersdorff

Jeg havde ikke de store forventninger til Dahab, inden vi tog afsted, da jeg et halvt år tidligere havde været i Sharm el Sheikh og ikke var bestemt imponeret - på nær af koralrevene. Mit indtryk af Egypten har dog ændret sig radikalt, da Dahab viste sig at være et helt fantastisk sted, jeg allerede længes efter at komme tilbage til.
 
Dahab ligger ca. 100 km. op ad Sinai-halvøens vestlige side. Det tager derfor ca. 1 time fra Sharm el Sheikh, som ligger nede på spidsen af halvøen. Køreturen fra lufthavnen i Sharm el Sheikh går ind igennem Sinaiørkenen, hvor vejen er omgivet af høje bjerge -det er en rigtig flot køretur.

Dahab, der betyder guld på arabisk, er utrolig hyggelig og ”laid back” og de fleste, der tager hertil, er enten dykkere, fridykkere eller klatrere. I det hele taget henvender Dahab sig til verdens "adventure-junkies", da stedet har så meget at byde på inden for dette område. Der skulle eftersigende være omkring 50 dykkercentre, og om dagen ser man derfor folk i sorte våddragter over alt. Selve byen består af en lang strandpromenade, hvor stort set alle hoteller, restauranter, butikker og dykkercentre ligger.
Stedet er ikke overrendt af charterturister, da der ikke er mange, der arrangerer charterrejser hertil. Der ligger dog et par store resorts et stykke væk fra selve byen, hvilket er med til at bekræfte, at gæsterne på sådanne hoteller hovedsagligt bruger al deres tid der – sikkert med all inclusive. Der er mange unge mennesker, hvilket hænger sammen med det høje aktivitetsnivaeu. Det er dog langt fra et party-sted, da de forskellige aktiviteter også kræver et vis ambitionsniveau.
 
Vi boede selv på et hotel, der hedder Dolphin Camp og som navnet indikerer, er mere en camp end et hotel. Det ligger ud til strandpromenaden, men omme i en slags have. Man kan enten bo på ”almindelige” værelser med eller uden air con eller i bambushytter. Et dobbeltværelse med morgenmad koster fra ca. 40 – 100 kr. pr. dag. Det var et utroligt hyggeligt sted, der blev drevet af nogle lokale fyre, der ikke var særligt gode til engelsk, men meget imødekommende alligevel.

Dagen bruges af de fleste til at dykke, snorkle, klatre eller tage på safariture ud i ørkenen, der ligger lige bagved bjergene. Om aften er der uendeligt mange restauranter at vælge mellem, der alle er meget beduininspireret og derved utroligt hyggelige og med en afslappet stemning. De er meget farvestrålende med masser af puder, tæpper og bløde sofaer - hvis ikke man ligefrem sidder på gulvet. Der er også mange steder med levende bål, men det er nok mest til "vinter-brug". I det hele taget minder det en om tusind og en nats drøm. Maden var også rigtig god. Alle steder havde de seafood, som var friskfanget og man kunne få tilberedt det lige, som man havde lyst til. De havde også meget andet at byde på og det koster næsten ingenting der.
 
Om dagen havde mange af resturanterne liggestole eller tæpper helt ned til vandet. Her kunne man nyde sin morgenmad eller frokost eller blot noget koldt at drikke, mens man kunne nyde solen eller læse en god bog. Skulle man have lyst til at bade, er det bare at rejse sig og hoppe i vandet. Der er dog stenbund, så det er en ide med et par sko. Vandet i det røde hav bliver aldrig mere en 24-25 grader, så man kan være sikker på at blive afkølet.
I selve bugten var der to koralrev og de var virkeligt flotte! Det var helt utroligt, hvad man kunne se, bare man tog maske og snorkel på og hoppede i vandet. Her var både hård- og blødkoraller i mange afstøbninger og ikke mindst uendeligt mange farvestrålende fisk.
 
Alle de lokale var meget venlige og imødekommende. De fleste prøvede at få en ind på deres resturant, butik eller hvad de nu havde -men de er jo også arabere. Heldigvis var de alle med et glimt i øjet og tog det ikke ilde op, når man gang på gang afviste dem. Til sidst kunne de huske en og hilste derfor bare venligt i stedet.
 
Dahab er uden tvivl et sted, man får lyst til at vende tilbage til. Først og fremmest er dykningen fantastisk og der er mange andre muligheder for at opleve den fantastiske natur. Men frem for alt er stemningen, noget man kommer til at savne. Alle var så søde og rare -både de lokale og de andre turister, man kom til at møde. Der var fuld knald på aktivitetsnivauet, men samtidig var der en dejlig fred og ro over det. Det er bestemt ikke sidste gang, jeg har været i Dahab.
 
Se også: