https: Disse apps vil du ikke undvære på dykkerferien til Filippinerne - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Disse apps vil du ikke undvære på dykkerferien til Filippinerne

8. april 2019 af Redaktionen

Der findes en masse gode muligheder for at dykke over hele kloden, men Filippinerne er et af de mest populære og eftertragtede dykkersteder. 

Dykning på Filippinerne er en fantastisk oplevelse, og det er en ubeskrivelig følelse at hoppe I det varme vand, der omgiver de mange øer. Netop på grund af de mange muligheder, får mange turister deres første dykkeroplevelse her, og flere steder er det muligt at deltage i et dykkerkursus og erhverve det internationale PADI Open Water Certificate. Certifikatet giver dig adgang til at deltage på dykkerture over hele verden, og der findes selvfølgelig en PADi-app, der kan hjælpe dig på vej, og besvare mange af dine spørgsmål. Herunder får du tips til, hvilke apps der kan anbefales på din rejse til Filippinerne. Nogle apps er generelle rejseapps, mens andre apps er relaterede til dykning.


PADI – Scuba Diving Essentials – PADI-app med mange funktioner

Med PADI – Scuba Diving Essentials app’en kan du let finde PADI-dykkercentre i hele verden, og der er links til sociale medier, hvor du finder flotte billeder. I app’en finder du også hjælp til at lære forskellige knob og håndsignaler, og du kan tilmelde dig ScubaEarth og få adgang til logbogen. Alt i alt indeholder app’en mange brugbare oplysninger og informationer.

Filippinske rejseguides

På Filippinerne er der en masse turistattraktioner, og dykning er kun en af dem. Hvis du er fan af poker, kan det anbefales at kombinere ferien med en poker liveturnering i Manila i maj og juni, hvor du kan få fornøjelsen af at følge nogle af de bedste asiatiske spillere. En anden mulighed er at deltage i en af de mange festivaler, f.eks. Kalibos Ati-Atihan festivalen, eller du kan besøge den gamle by i Manila. Jeg kan anbefale dig at hente app’en “Pilippines Travel Guide by Triposo”, som vil guide dig til de mange begivenheder og seværdigheder. En lignende app ”Filippinerne Offline rejseguide & kort” kan bruges offline, hvilket er smart i lande uden for Europa, hvor dataforbrug på telefonen ofte er dyrt. App'en giver bl.a. adgang til rejseguide med attraktioner, køreplaner, priser og tips og anmeldelser, som er tilføjet af andre brugere af app’en.

Generelle apps som du skal have med på enhver rejse

Disse apps er ikke specielt henvendt til dykkere eller til en rejse til Filippinerne, men er en generel samling apps, der vil være brugbare på enhver ferie.

Her vil jeg anbefale en valutaomregner-app, som nærmest er at must, for alle der rejser i udlandet. App’en kan bruges, selvom du ikke har internetforbindelse, og den omregner mere end 170 valutaenheder nemt og hurtigt. På forsiden kan du lave en liste med de valutaenheder du oftest bruger, så du let kan omregne de enkelte kurser. 

Google Oversæt er en af de mest brugbare rejseapps, jeg kender, specielt hvis du rejser i lande, hvor befolkningen ikke kender andre sprog end deres eget. App’en kan oversætte tekster til mere end 100 forskellige sprog, og Google Oversæt kan endda oversætte en samtale til over 30 sprog - og det er vel at mærke imens, at samtalen foregår. App’en fungerer offline til mange sprog, så du let kan læse vejskilte, menukort, regninger osv. 

Skyscanner er en app, der er god at have med på rejsen, hvis du ikke på forhånd har planlagt, hvor du vil rejse hen. I Skyscanner kan du finde og bestille flybilletter og hotelværelser over hele verden, og du kan booke direkte i app’en. 

Hvis du vil have mere inspiration til gode rejseapps, så har Komputer.dk samlet en god liste.


Rejseklar fra udenrigsministeriet

Når du rejser i udlandet, vil Rejseklar-app’en fra udenrigsministeriet give dig besked, hvis der opstår hændelser, som du skal være opmærksom på. App’en registrerer automatisk din telefons lokation og giver dig den info, der er nødvendig i det område, hvor du befinder dig. Det er muligt at tilmelde sig en såkaldt Danskerliste for det land, du befinder dig i. Derved kan ministeriet nemt kontakte dig, hvis der skulle opstå en krisesituation i nærheden af dit opholdssted. App’en giver adgang til generel information om de lande, du rejser i, og om de særlige forhold der muligvis gør sig gældende. Det kan f.eks. være destinationer eller landsdele, hvor udenrigsministeriet fraråder, at du opholder dig, og advarsler om terror og demonstrationer. Specielt hvis du rejser til fjerne destinationer, er denne app særdeles rar at have med.