https: Kombiner din dykkerrejse til Italien med EM i fodbold - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kombiner din dykkerrejse til Italien med EM i fodbold

22. maj 2020 af Redaktionen


Photo by Miles Hardacre from Pexels

Italien har mange dykkersteder, der bare venter på at blive udforsket, og hvis du har interesse for fodbold kunne næste sommer være et særdeles godt tidspunkt at besøge støvlelandet på.

Italien er verdenskendt for mange ting såsom pasta, pizza, modetøj og ikke mindst fodbold, som fylder meget hos italienerne. Derimod bliver dykning sjældent nævnt, når man snakker om Italien, og det er en skam, for der findes mange fantastiske dykkersteder i landet. Med over 7000 km kystlinje er Italien faktisk et oplagt sted at dykke. Her kan man således finde fantastiske dykkeroplevelser lige fra de varme sandstrande til dybe undergrundshuler og smukke kalkstenstunneller såvel som koralrev og skibsvrag.

Dykning og EM i fodbold

Det bedste tidspunkt at dykke i Italien på er mellem april og november, og hvis du udover dykning også har en forkærlighed for god mad og fodbold, ligner Italien derfor et oplagt feriested til næste sommer, hvor der også afholdes EM i fodbold i landet. Her er Rom nemlig blevet udvalgt som en af værtsbyerne, og det Olympiske Stadion i Rom bliver i øvrigt stadionet hvor åbningskampen mellem Italien og Tyrkiet finder sted. Italienerne er meget passionerede omkring deres fodbold, og man kan derfor forvente en folkefest, hvis de skulle formå at komme videre fra gruppespillet, hvilket skulle være muligt, taget i betragtning af at deres modstandere hedder Tyrkiet, Wales og Schweiz. Om de kan gå hele vejen er spørgsmålet, men snakker man om odds forslag med italienerne, vil de nok mene at de azurblå er blandt favoritterne,  da de med et odds på 12.00 er i top 10 til at vinde EM. Sikkert er det hvert fald at man ikke bør tælle dem ude, da Italien næsten altid har vil været en kandidat til at vinde slutrunder. Og det kan gøre en hver dykkerferie endnu mere ineressant.

Men hvor skal du så dykke i Italien?

Kysten ud for Rom

Der findes mange fantastiske dykkersteder i det antikke land, hvor du finder en stor vifte af muligheder for at få din dykkertrang stillet. Start din dykkertur i kysten ud for Rom, hvor Sankt Lucia vraget ligger begravet på 44 metersdybde. Skibet blev skudt i sænk under anden verdenskrig af tyskerne, og er stadig nogenlunde intakt på trods af at være delt i to. Vandet omkring er desuden utroligt klart og fyldt med liv i form af fisk og krebsdyr, hvilket gør vraget til et populært valg til dem, der gerne vil tage nogle gode billeder.

Photo by Andrew Buchanan on Unsplash

Amalfikysten

Tag derefter et par timer sydpå til den smukke amalfikyst og besøg Napoli for en god pizza inden du drager videre til Sorrento. Den lille klippeby ligger gemt for foden af bjergene, og har udsigt til Napoli og det vulkanske bjerg Vesuvio. Her får du en fantastisk dykkeroplevelse med huler, grotter, skibsvrag såvel som en bronzestatue af Jomfru Maria samt muligheden for at komme ud på dybt vand. Der er både steder for begyndere og til de mere erfarne dykkere.

Ligurien

Regionen der grænser til Frankrig i det nordvestlige Italien, bliver ofte omtalt som den italienske riviera, og her finder du særligt godt vand at dykke i. Syd for Genoa ligger byen Portofino, der betragtes som fødestedet for dykning i Italien. Herfra har du mange gode muligheder for at komme ud og dykke i Det Liguriske Hav, der ligger mellem det italienske fastland og øen Korsika.

Så leder du efter et godt sted at dykke og har en stor interesse i fodbold, er Italien den ideelle destination næste sommer.