https: Hvalhajer og hammerhajer: De bedste odds for at se de store havdyr - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Hvalhajer og hammerhajer: De bedste odds for at se de store havdyr

23. september 2020 af Redaktionen


Lyden af hvalhajer og hammerhajer kan få de fleste dykkere til at sukke dybt og føle trang til at krybe i våddragten. Men hvor i verden bør du rejse hen, hvis du vil have de bedste odds for at spotte de to slags havdyr?

Dykkersteder med gode odds

Odds er nok primært noget, du forbinder med sport og betting. Begrebet optræder her i forbindelse med spil på sportsbegivenheder. For eksempel er det i Danmark for tiden populært at satse på Superligaen, hvor oddsene lige nu er 2.20 for FC København som vinder af ligaen, mens FC Midtjylland kommer stærkt efter med odds på 2.25. Odds præsenterer dig for taldata, som ruster dig til at spille på en fodboldkamp. Mon ikke mange dykkere ville ønske, at oddskonceptet kunne overføres til dykningens verden og chancen for at spotte nogle af havets store dyr? Lad os lege lidt med oddsidéen og stille skarpt på steder med de bedste odds for at se hvalhajer og hammerhajer.

Langt ude i Stillehavet finder du de bedste odds for et møde med en af havets blide kæmper

Et gigantisk majestætisk dyr, der glider nænsomt gennem havet. Selvom dyrets dimensioner kan få enhver til at føle sig lillebitte, er der ingen grund til frygt. Verdens største fisk spiser udelukkende plankton. Hvalhajer rangerer højt på manges ønskeliste. Så er du klar til at få stedet med de bedste odds serveret? Det er et tæt løb: Darwin’s Arch på Galapagos-øerne i Ecuador er oppe imod Mandu Wall i Ningsloo Marine Park i Australien. I sidste ende løber Galapagos af med de bedste odds. Det skyldes stedets afsides beliggenhed, der tilbyder de store havdyr masser af ro. Her finder de færreste hen, hvilket betyder at du har hav og dyr for dig selv. Steder som Donsol i Filippinerne og Isla Mujeres i Mexico byder ganske vist også på hvalhajer, men mængden af turister er enorm, hvilket forringer oddsene. Galapagos er dit ultimative vinderodds.


Caribisk ø løber af med vinderodds for mødet med en hammerhaj

Et velkonstrueret rovdyr med fintfølende sensorer og øjne på siden af hovedet. Et imponerende dyr af sjove former, der ofte optræder i store stimer. Er du passioneret dykker, er der ingen vej uden om hammerhajen. Så hvor skal du tage hen, hvis du vil have de bedste odds for et møde med en af havets konger? Det bliver nok desværre ikke i Danmark. Sidst, man har registreret en hammerhaj i danske farvande, var tilbage i 1937. Til gengæld har Bimini på Bahamas de bedste odds. Det skyldes muligheden for at dykke med hammerhajerne i krystalklart vand på lav dybde. De to ting kombineret giver gode chancer for at spotte dyret. December til april er tidspunktet med de bedste odds for et møde med hammerhajen på Bahamas.

Sublime odds gør dykkerstederne til en sikker vinder

Store konkurrenter i feltet. En tæt turnering. Australien, Fillippinerne og Mexico har alle været på tale, men i sidste ende går de vindende odds til Galapagos for sine hvalhajer og Bahamas for sine hammerhajer. Ingen tvivl, om at du roligt kan satse dine penge og stole fuldt ud på oddsene med disse steder i hænde.