https: Bahamas byder på både vand- og pokerhajer - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Bahamas byder på både vand- og pokerhajer

13. april 2018 af Radaktionen

CCO, Author: neverzola

Drømmer du også om at svømme rundt imellem hajer, så er Bahamas et oplagt rejsemål. Faktisk er Bahamas udråbt til hajernes hovedstad, hvilket måske hænger sammen med, at omkring 40 forskellige arter holder til i farvandet omkring de hundredvis af øer, som Bahamas består af. 

En rejse til Bahamas og Caribien byder på verdens absolut klareste vand, og derudover hvide sandstrande, præcis som vi kender dem fra film. Det er et sandt mekka for dykkerinteresserede. Bahamas er teknisk set en øgruppe, der er placeret imellem Floridas sydkyst og Cuba, og der er rig mulighed for at opleve det unikke dyreliv omkring de mange forskellige øer. Den samlede øgruppe består af op imod 700 forskellige øer. Derfor er det heller ikke muligt at besøge dem alle sammen, når du kommer til Bahamas. Der bor mennesker på omtrent 30 af øerne, og de absolut mest kendte øer er Grand Bahama og New Providence. Det er også på de her to hovedøer, at du finder den kendte by Freeport samt hovedstaden Nassau, som runder et indbyggertal på omtrent 180.000.

Hvis du er dykkerinteresseret, så bør du planlægge en tur til Bahamas. Hajdykning er blandt dykkersportens højdepunkter, og Bahamas er, hvad Mount Everest er for bjergbestigere. Det skyldes primært, at betingelserne for at opleve hajer på første hånd er ekstremt høje i netop dette farvand. Der er dog aldrig nogen garantier for, at naturen arter sig, som den skal. Det ser ifølge Verdensnaturfonden skidt ud for hajbestanden helt generelt set. Det anslås, at op imod 100 millioner af hajer bliver dræbt hvert eneste år, hvilket betyder, at en tredjedel af alle hajarter er truet af udrydning.

Der skulle ifølge diverse opgørelser befinde sig omkring 40 forskellige hajarter i farvandet omkring Bahamas, så mulighederne for at inspicere de farlige dyr under vandets overflade er der helt bestemt. Men hvis du ikke har heldet med dig på dykkerture i området, er der heldigvis andre muligheder for at opleve hajerne helt tæt på. På det populære hotel Atlantis Resort har de i deres badeland installeret en gennemsigtig, men lukket, vandrutsjebane, hvor det er muligt at få en rutsjetur helt tæt på et hajfyldt bassin.

Faktisk er det også muligt at svømme med delfiner på Bahamas. Dolphin Cay Atlantis er et populært udflugtsmål på Bahamas, som består af et 14 hektar stort delfinområde, hvor du kan komme helt tæt på de spændende skabninger. Dolphin Cay Atlantis giver dig mulighed for både at dykke med delfiner på både lavt og dybt vand, netop fordi området er så enormt.

Højsæsonen for ture til Bahamas er primært fra december til maj måned, men hvis du er pokerinteresseret, bør du overveje at planlægge din tur til Bahamas i januar måned, hvor PokerStars holder deres årlige turnering under navnet the PokerStars Caribbean Adventure. Denne turnering afholdes altid i januar måned, og hvis du holder godt øje, så udlodder Pokerstars typisk en masse vinderpræmier i forbindelse med konkurrencer op til eventet, hvor du bl.a. kan være heldig at vinde en tur til øen.

Uanset hvilken årstid du vælger at besøge den populære øgruppe, så kan du forvente varme året rundt, og derudover er folk på Bahamas særlig kendt for at være enorm gæstfrie. Så hvad end du drømmer om en romantisk rejse, elsker turkisblå have eller drømmer om en herretur med både poker og hajdykning, så kan Bahamas faktisk indfri alle dine ønsker.