https: Lad ikke rejsesygdomme som diarré ødelægge ferien - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Lad ikke rejsesygdomme som diarré ødelægge ferien

20. juni 2016 af Redaktionen

Danske maver er lette ofre for tynd mave og diarré, når vi begiver os for langt uden for landets grænser. Heldigvis er der mange forskellige hjælpemidler, som kan forhindre maveproblemer i at ødelægge drømmerejsen.  

I gamle dage var man næsten sikker på, at maven blev ramt, når man tog på ferie i udlandet. De lokale bakterie var ganske enkelt for ukendte til, at vores danske maver kunne håndtere dem. Det er heldigvis blevet meget bedre i takt med at hygiejnen og renseanlæggene rundt omkring har oplevet et gevaldigt hop opad i kvalitet. Det betyder dog ikke, at man nu kan rejse ud i verden uden den mindste risiko for at blive syg. For der findes stadig masser af steder, hvor de lokale bakterier kan betyde, at man mister flere dage af sin ferie på grund af sygdom. 

Derfor sørger mange danskere for at have den nødvendige medicin med hjemmefra. Det mærker de bland andet hos online apoteket Mecindo.dk, der kan mærke en stigning i antallet af danskere, som inden ferien forebyggende køber medicin som Imodium, Dioralyte Relief Breve eller Loperamid tabletter. Så slipper man nemlig for at skulle igennem et medicinkøb, der kan være vanskeligt, hvis man ikke taler det lokale sprog. Samtidig er man sikker på at få en medicin, der har den ønskede virkning. Det er langt fra sikkert, at den lokale medicin hedder det samme som i Danmark, og så kan det være svært at vide, om man får den ønskede virkning eller om det i det hele taget er sikkert at tage medicinen. For hvis uheldet er ude og man bliver syg med diarré, så er tanken om at skulle ud og finde et apotek måske ikke så tiltalende. Rejser man i Europa, så skal man i øvrigt huske at medbringe det blå sygesikringskort. 

På hjemmesiden Rejseforsikringsguiden.dk, kan man søge på de forskellige lande i Europa og se, hvad det blå kort dækker. Hos Styrelsen for Patientsikkerhed, kan man i øvrigt se, hvad man skal gøre, hvis man vil have dækket eventuelle omkostninger ved sygdom eller indlæggelse i udlandet.  

Skal man på rejse uden for Europa, så er det en rigtig god ide at købe sig en rejseforsikring til turen. Det er forholdsvis billigt, og her kan man sikre sig imod høje hospitalsregninger, mistede feriedage og udgifter til hjemtransport, så mavepine og diarré ikke bliver forvandlet til lommesmerter undervejs.  
 
Pas på dehydrering 

Det er rigtig ærgerligt at betale tusindvis af kroner for en rejse, hvis man går glip af en masse gode oplevelser på grund af maveproblemer. Tynd mave og diarré er ikke bare ubehageligt; i værste fald kan en alvorlig omgang rejsemave faktisk føre til, at man i ekstreme tilfælde bliver meget dehydreret og nogle gange så alvorligt svækket, at man må en tur på hospitalet. Derfor er det en god ide at have medicin som Imodium imod diarré eller Dioralyte Relief Breve mod diarré og dehydrering med hjemmefra. Ved voldsom diarré, kan man blive dehydreret, selv om man indtager en masse væske, så her gælder det om at få hjælp i en fart.