https: Pak din kuffert med omtanke hvis du bruger e-cigaretter - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Pak din kuffert med omtanke hvis du bruger e-cigaretter

21. marts 2016 af Redaktionen


Siden terrorangrebet i New York d. 11. september 2001, er sikkerheden i alle verdens lufthavne blevet strammet igen og igen. Det er selvfølgelig sket med henblik på, at passe bedre på os alle sammen, men det stiller også større krav til os som rejsende – og ikke mindst til vores bagage.

Tobak og alkohol

Mange bliver ”knaldet” i tolden, fordi de har pakket lige vel rigeligt af smøger og whisky. Det har ikke så meget med sikkerhed at gøre, men derimod nogle toldregulativer, der selvfølgelig også skal overholdes. Som udgangspunkt vil det være en fordel, at du læser op på det konkrete lands toldregler, inden du fylder for meget sprit og tobak i kufferten.

Mange rygere er gennem de senere år konverteret fra almindelig tobak til e-cigaretter. E-cigaretterne har ganske vist intet med tobak at gøre, de fungerer derimod ved, at omdanne en såkaldt ”e-væske” til damp, der suges ned i lungerne og giver brugeren oplevelsen af at ryge. Mange bruger således e-cigaretter til at kvitte smøgerne og blive røgfri. Men e-cigaretter er dog ikke helt uproblematiske i rejsesammenhænge. Fordi e-cigaretter fungerer ved hjælp af førnævnte e-væske, er der regler for hvor meget e-væske du må medbringe i din håndbagage – og ikke mindst hvordan du transporterer den.

Væsker i håndbagagen

Reglerne vedr. væsker er klokkeklare, og der er ingen undtagelser. Du må samlet medbringe 1 liter i din håndbagage. Denne væske skal dog være opdelt i beholdere á maksimalt 100 ml. Der findes ikke et loft for hvor mange beholdere med væske du må medbringe, men det er et krav, at de alle kan være i den 1 liter store pose, som lufthavnen udleverer. Der udleveres kun 1 pose pr. passager.

Sagen er dog bare den, at visse flyselskaber ikke vil acceptere hverken e-cigaretter eller e-væske, da visse typer e-cigaretter (primært de billige modeller fra Asien) tidligere har vist sig i stand til at selvantænde og dermed udgøre en brandrisiko. Det er dog langt fra alle typer e-cigaretter, der udgør en risiko, men fordi lufthavnssikkerhed ikke er til at spøge med, har nogle flyselskaber valgt at skære alle over en kam og helt forbyde e-cigaretter og e-væske – både med og uden nikotin.

Dit flyselskab bestemmer – basta!
Fordi e-cigaretter stadig er et forholdsvist nyt fænomen, er der ikke 100 % strømlinede regler på området endnu. Det er helt og holdent dit flyselskab, der bestemmer om du må have e-cigaretter med i bagagen og hvordan du i givet fald skal transportere og opbevare den. Derfor anbefaler vi, at du altid tjekker flyselskabets gældende regler inden du går i gang med at pakke. Dels fordi det sparer dig for en masse spørgsmål, men også fordi du undgår at få konfiskeret dine ejendele. 

En ting er dog helt sikkert, og det er, at e-cigaretter er omfattet af rygeloven. Dermed må du ikke – selvom det er damp og ikke røg – benytte e-cigaretter ombord på flyet (uanset hvilket selskab, du flyver med), ligesom du heller ikke må dampe udenfor lufthavnens dertil indrettede rygekabiner.