https: Oplev the big five i Sydafrika - og dyk efter hajer - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Oplev the big five i Sydafrika - og dyk efter hajer

18. august 2015 af Redaktionen

Vi ved godt at vores læsere elsker at dykke og gerne benytter enhver ferie til at komme under vandet, men hvorfor lade sig begrænse af det? Hvad nu hvis du kunne kombinere en spændende og dramatisk dykkeroplevelse med en lige så spændende og eventyrlig safari på land? Det kan du, hvis du tager til Sydafrika.

Sydafrika kender du fra Nelson Mandela, Apartheid og måske Fodbold-VM, men vidste du at landet på Afrikas sydspids er et af de førende safari-lande? Dette er ikke tilfældigt. Landet er kæmpe stort og byder på stort set alle former for natur og alle tænkelige klimaer - bortset fra de helt kolde.


Og så er det i Sydafrika man finder én af kontinentets største nationalparker - Kruger National Park, der strækker sig over tæt ved 20.000 kvadratkilometer.

The Big Five

Hvis man tager på safari-rejse, så kommer man ikke udenom at høre om The Big Five, der hænger sammen med safari som salt og peber. De Store Fem hentyder til fem afrikanske dyr som stortvildtjægere gennem tiden har drømt om at nedlægge og tage med hjem som trofæer. I dag er de mest forbeholdt de safari-turister, der ønsker at skyde dem med deres kameralinse.

The Big Five er løve, elefant, næsehorn, bøffel og leopard. Alle dyr vi kender fra børnebøgerne og fra film, men som du på safari i Sydafrika kan opleve i levende live. Helt tæt på.

... og hajer

Men nu skal vi ikke glemme vandet og dykningen. I denne artikel kommer de nærmere ind på muligheden for at kombinere ens safari med hajdykkeri.


45 minutter fra hovedstaden Cape Town har man nemlig muligheden for at dykke i det varme afrikanske vand sammen med flotte og farlige hajer. Du har måske set det på TV, men nu kan du selv få muligheden for at blive sænket ned i i hajfyldt vand i et sikkert bur og opleve Great White Sharks helt tæt på.

Hvorfor lade sig begrænse af en type ferie, når man nu er rejst så langt væk hjemmefra? Kombinér dykkerglæden og adrenalinsuset med de store natur- og dyreoplevelser på land.