https: Camiguin Island – et drømmested for dykkere - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Camiguin Island – et drømmested for dykkere

25. februar 2014 af Administrator

Det er måske ikke alle, der forbinder Filippinerne med noget af verdens flotteste dykning, men ikke desto mindre er det tilfældet på Camiguin Islands, som ligger på nordsiden af Mindanao.

Øen Mindanao er kendt for at være et meget uroplaget område, men det er en sandhed med modifikationer. Mange tror det er direkte betting og gambling med livet som indsats, at rejse rundt på Mindanao og de nærliggende øer. Det er korrekt, at der er dele af øen, hvor man som udlænding ikke skal bevæge sig hen, men Camiguin hører til et af de mest sikre områder i hele Filippinerne, og er du dykker skal du ikke lade dig skræmme af de voldsomme historier.

Dagens skribent er selv bosiddende på Mindanao, og har boet der de seneste tre år, så det formodes, at han ved hvad han snakker om.

Det er en absolut unik oplevelse at opleve Camiguin Island. Dykningen er uovertruffen med smukke koraller og fiskearter som er så sjældne, at selv de lokale indbyggere dårligt kender navnene på dem. Læg dertil fantastiske hvide sandstrande, som stadig er uberørte, fordi gud og hver mand tror der er farligt på Camiguin og et klima, som er noget nær optimalt for den varmehungrende dansker, så har du opskriften på en uovertruffen dykkerferie.

Den nemmeste måde at komme til øen på fra Manila er ved at tage fly til Cagayan de Oro (CDO) og derfra hoppe på en færge fra CDO til Camiguin Island. Færgeoverfarten er beregnet til at tage tre timer.

Et godt betting tips er at tage en høj solfaktor creme med i bagagen. Solen kan være hård mod huden i dagtimerne, men hvis du alligevel bevæger dig rundt under havoverfladen, så er der naturligvis ingen grund til bekymring.