https: Bedste dykkersteder i Filippinerne - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Bedste dykkersteder i Filippinerne

2. maj 2005 af Peter Leidersdorff

Det lyder måske som en kliché, men passionerede dykkere vil altid fortælle dig, at Filippinerne er et af de bedste steder i verden at dykke. Læs om nogle af de mange fantastiske dykkersteder.
 
Tubbataha reef
På alle måder toppen af dykning i Filippinerne. Tubbataha Reef ligger i Suluhavet 182 km sydvest for Puerto Princesa på Palawan. Sammen med naboen Jessie Beazley Reef danner de sammen Tubbataha Reef National Marine Park, der er et på UNESCO's World Heritage liste. Det er mest for øvede dykkere, da strømmene herude kan være voldsomme. Til gengæld er belønningen enorm - hvid- og sorttippede revhajer, hvalhajer, djævlerokke og hammerhajer.
 
Tubbataha kan kun nås med liveaboard dykkerbåde. De sejler kun herud i den Filippinske sommer - på alle andre tidspunkter er Suluhavet for voldsomt. Der findes 10.000 hektar koralrev ved Tubbataha og er hjemsted for halvdelen af alle kendte koralarter og her kan opleves mere end 500 forskellige slags fisk.