https: Dyk fra The Bells til Blue Hole i Dahab - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dyk fra The Bells til Blue Hole i Dahab

17. marts 2009 af Peter Leidersdorff

The Bells og Blue Hole ved Dahab i Egypten er verdenskendte dykkersteder, som folk rejser langt for at opleve. Og da vi endnu en gang befandte os i Dahab i marts, så kunne vi ikke lade dette dyk og denne chancen gå vores vej forbi.
 
Man har en smule sommerfugle i maven, når man sidder og er på vej ned gennem "The Arch" ved dykkerstedet Bells nord for Dahab. Vi har netop begivet os fra en behagelig cafe ved Blue Hole til nedgangen til Bells, som heldigvis kun er en kort gåtur på et par minutter.
 
Milad, vores divemaster, dykker først, derefter Sandra og så jeg selv. Ovenover os er der endnu 3 dykkere. Da vi går lodret ned, kommer boblerne fra de andre lige op i mig, så jeg kan stort set ikke set andet end dem. Det eneste, jeg stort set tænker på, er at trykudligne og kontrollere min vejrtrækning. Milad havde flere historier om dykkere, der havde brugt mere end halvdelen af deres luft på at gå ned igennem "The Arch", som egentlig kun burde tage et par minutter.

Efter 20 meter, hvor vi bare er gået ned og ned, bliver udsigten ud mod det blå lukket, så man nærmest er på vej ned igennem en tunnel, hvor der kun lige kan være én dykker i bredden. På 26 meter åbner klippen sig igen og vi kan svømme ud i det blå og bare nyde synet. Koralvæggen går lodret ned i dybet og det vides vist ikke helt hvor dybt, men lidt længere ude i aqababugten er der flere kilometer dybt. Væggen er fyldt med koraller og fisk og ude i det blå dyb kan vi se tunfisk svømme dovent forbi.
 
Vi venter på de andre 3 dykkere og da de endelig kommer ned til os, svømmer vi afsted på en lang række efter Milad. Væggen vrimler med liv. Enorme blødkoraller i flotte farver, store salatkoraller og en masse søanemoner og svampe. Vi havde fået at vide, at vi ikke skulle kigge alt for meget nedad, da nogle får en slags højdeskræk. Personligt synes jeg dog, at det var fantastisk at kigge både ned og op og bare nyde den fantastiske væg.
 
Flere steder opdager vi nøgensnegle og er også så heldige at se en enorm blæksprutte, der sidder godt karmufleret på væggen. Overalt vrimler det med fanebarser, som er en lille orangefisk, der findes i tusindsvis på de fleste dyk i Egypten. Her er de bare endnu mere overrepræsenteret, hvilket nogle gange gør, at ens syn er fuldstændigt spærret af dem.
 
Efter 30 minutters tid når vi indgangen til Blue Hole. Vi går op på 5-6 meter og glider langsomt ind over koralvæggen, som her er åben ind mod Blue Hole og udgør en slags sadel. Det gløder af liv her. Korallerne er fantastiske og kan ses i en masse afskygninger og flotte farve. Efter et kort ophold her fortsætter vi videre tværs over Blue Hole og afslutter dykket, da vi når bredden på den modsatte side.
 
Både Sandra og jeg har den fedeste følelse, da vi kommer op. Dykket slog alle forventninger og vi har næsten lyst til at dykke her igen dagen efter. Det må dog vente til næste gang vi skal til Dahab - hvilket forhåbentligt er snart.
 
Video fra dykket
 
 
Flere billeder fra The Bells og Blue Hole
 
Meget flotte koraller ved The Bells i Dahab Salatkoraller ved The Bells i Dahab Rød svamp ved The Bells i Dahab Koraller og fisk ved The Bells
 
 
 
 
 
Koralvæg ned i dybet ved The Bells Fantastisk koralvæg ved The Bells Nedgangen ved The Bells i Dahab Nedgangen til The Bells i Dahab