Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dyk ved A'Maied

29. juni 2008 af Peter Steen Leidersdorff

A'Maied er et meget lokalt og uspoleret dykkersted tæt ved Ras Abu Galum nord for Dahab i Egypten. Det er til dato det flotteste dyk, jeg har gennemført - her var perfekte koraller og fisk over det hele.
 
A'Maied kan nås med jeep fra Ras Abu Galum nord for Dahab. Vi boede 2 dage i Ras Abu Galum, primært for at få nogle dyk væk fra de mere overrendte dykkersteder i Dahab. Efter 5 minutter i jeep bliver vi læsset af i udkanten af en lille beduinlejr, der åbenbart kaldes A'Maied (stavemåden var de ikke helt sikre på).
 
Der er ingen andre mennesker at se, udover os fire, der skal dykke og så vores chauffør. Milad, som gennem hele vores ophold i Dahab og Ras Abu Galum, er vores divemaster. Efter at vi har fået vores udstyr på, fyrer han den sædvanlige smøre af om, at vi skal huske signalerne, tjekke vores luft osv, osv.
 
Vi vader ud i vandet og dykker ned. Vi er hurtigt nede på 12-13 meter og svømmer langs det skrående rev sydpå -heldigvis med strømmen. Revet vrimler med alverdens fisk og meget smukke koraller, som er i virkelig flot stand, hvilket uden tvivl skyldes, at meget få dykker dette sted hvert år. På det 45 minutter lange dyk ser vi også en kæmpe tunfisk, en blåprikket pilrokke, et par muræner og en masse andre spændende ting. David, som også er med på dykket, fortæller efterfølgende, at han også så en 3-4 små søheste.
 
Nedenfor kan ses en 2.51 minutter lang video fra dykket. Den første, som jeg har filmet i HD. Ønsker du at se den i endnu bedre kvalitet, så tryk her.
 
Video fra dykket

Billeder følger snarest.