Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Alverdens flotte og farvestrålende fisk i koralrevet

19. februar 2008 af Sandra Leidersdorff

Nu har jeg efterhånden snorklet mange forskellige steder i verden; Egypten, Zanzibar, Thailand og Seychellerne. Her er et udpluk af de mange forskellige og farvestrålende fisk, jeg har set.
 
 
Anemonefish. Klovnfisk. Set i Egypten. Denne fisk er også kendt som Nemo, efter den meget populære Disneyfilm 'Find Nemo'. Denne klovnfisk er en Red Sea anomonefish, da vi så den i Egypten. De er lidt mere orange, end dem vi så i Thailand -som var mere røde.


Lionfish. Dragefisk. Set i Egypten. Dette er den indiske dragefisk, som lever i Rødehavet og rent faktisk kan ses på ethvert rev der. Man skal behandle denne fisk med respekt. Dens pigstråler i rygfinnen er næppe dødelige, men et stik skulle eftersigende være ubeskriveligt smertefuldt.
 

Sergeant Major. Oversergeantfisk. Jeg har oplevet den alle steder; Egypten, Thailand, Zanzibar og Seychellerne. Det er nok den mest sete fisk, når man snorkler. De svømmer mange sammen og er meget nærgående. Op til flere gange har jeg oplevet, at de svømmer direkte ind i en.


Doublebar bream. Set i Egypten. Den kan minde lidt om sommerfuglefiskene, men er noget større, da den kan bliver op til en halv meter lang. Den lever på dybder mellem 2 og 25 meter.Sohal surgeonfish. Kirurgfisk. Set i Egypten.Denne fisk ses næsten altid ude på revet og oftest på lavt vand.
Striped butterflyfish. Stribet sommerfuglefisk. Set i Egypten. Sommerfugle- fiskene hører til de mest farvestrålende fisk på koralrevet. De lever ofte i par, hvorfor man næsten altid ser dem sammen to og to. De kan svømme baglæns for at undslippe fare -men det har jeg nu desværre aldrig oplevet selv.


Masked pufferfish. Maske-kuglefisk. Set i Egypten. Kuglefisk opholder sig hele vejen langs revet på dybder mellem 2 og 30 meter. De er meget langsomme, men hvis de føler sig truet, puster de sig op til store, runde kugler ved at suge vand ind i bugen og så er det næsten umuligt for rovfisk at sluge dem -smart!


Lined butterflyfish. Linieret sommerfuglefisk. Set i Egypten. Endnu en udgave af sommerfuglefisken. Det ser meget romantisk ud, at den kysser vandmanden her på billedet -men i virkeligheden var den nu ved at spise den.Ukendt fisk!? Set i Rødehavet, Egypten. Jeg kan simpelthen ikke finde ud af, hvad denne fisk hedder. Den lå på lavt vand inde ved revkanten og var helt fantastisk godt karmufleret.Royal Angelfish. Set i Egypten. En af de mest flotte og farvestrålende fisk på revet.
Whitespotted pufferfish. Hvidplettet kuglefisk. Set i Egypten. Endnu en udgave af kuglefisken. Denne her med de hvide pletter var en del større end de maskerede, som er beskrevet ovenfor. Den boede et bestemt sted på revet og hver aften, når der var stille og roligt, var den meget nem at få øje på.


Klunzingers wrasse. Set i Egypten. En helt fantastisk flot fisk. Den minder mest af alt om en regnbue, da den har så mange farver, hvilket gør den meget nem at få øje på.Cornetfish. Tobakspibefisk. Set i Egypten. Disse fisk kan være svære at få øje på, da de er så smalle, til genæld er de mellem en og halvanden meter lange. Jeg behøvede ikke at 'få øje' på dem, da de var yderst nærgående.Blackspotted grunt. Østafrikansk gryntefisk. Set i Egypten. De var mange steder på revet i Rødehavet. De var oftest i stimer og søger ly i huler og vrag.
Tofarvet papegøjefisk. Denne fisk så jeg ved et rev i Egypten. Jeg ved ikke hvad den hedder, men den havde en flot limegrøn stribe og et ret markant underbid.

 
 
 
Porcupinefish. Plettet pindsvinefisk. Set i Egypten. En ret stor fisk -den var ca. en meter lang. Den lå i en hule og så ret grum ud, da vi svømmede forbi. Da vi kiggede os tilbage fra sikker afstand, kunne vi se, at den kom ud af sit skjul og svømmede den modsatte vej.
 
 
Half-and-half chromis. Set i Egypten. Disse fisk er -som navnet også hentyder til- halvt sorte og halvt hvide. De er ret flotte at se på, selvom de ikke er så store. De svømmer i store stimer omkring korallerne og ofte sammen med de orange fanebarser.
 
 
Powderblue surgeonfish. Hvidstrubet kirurgfisk. Set på Seychellerne.
 
 
 
 
 
Scissortail sergeantfish. Fembåndet sergeantfisk. Jeg har oplevet den alle steder; Egypten, Thailand, Zanzibar og Seychellerne. De minder meget om oversergeantfiskene, men er bare lidt mørkere. De svømmer sammen med de andre og ved første øjekast ser man ikke forskellen.
 
 
Ukendt fisk!? Set på Seychellerne.
 
 
 
 
 
Scalefin anthias. Fanebarser. Set i Egypten.
 
 
 
 
 
Yellowtail tang. Kejserkirurgfisk. Set i Egypten.
 
 
 
 
 
Fusiliers. Set på Seychellerne.
 
 
 
 
 
Crown squirrelfish. Set i Egypten.
 
 
 
 
 
Batfish. Almindelig flagermusfisk. Set i Egypten.
 
 
 
 
 
Bannerfish. Almindelig vimpelfisk. Set på Seychellerne.
 
 
 
 
 
Silver sweetlips. Set i Egypten