https: Snorkling bådtur til Ras Mohammed i Egypten - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Snorkling bådtur til Ras Mohammed i Egypten

23. oktober 2007 af Peter Steen Leidersdorff

At komme ud at snorkle eller dykke er mere eller mindre et ’must’ mens man er i Egypten og derfor valgte vi gennem et lokalt dykkerselskab, at tage med på en endagsudflugt til National- parken Ras Mohammed for at snorkle ved nogle af verdens efter sigende flotteste koralrev.

Dagen starter med afhentning på vores hotel, hvor vi bliver kørt ind til Naama Bay. Flere gange på vejen bliver vi stoppet af nogle af de utallige politimænd, som er over det hele. Inde ved kajen i Naama Bay ligger vores båd og venter, men inden vi får lov til at komme om bord, skal vi igennem en metaldetektor, hvilket jeg aldrig før har set. Terror på dykkerbåde?! Tja hvorfor ikke, men det underlige er dog, at vores taske med alt vores gear ikke bliver tjekket.

Selve båden er en rimelig stor typisk dykkerbåd. Vi er seks dykkere, ni snorklere og to guider – en til dykkerne og en til snorklerne. Vores guide er tysker, men snakker heldigvis rimeligt engelsk, så han forklarer dagens program der vil byde på snorkling tre forskellige steder, hvoraf to af dem er i Nationalparken Ras Muhammed.

Turen derud tager ca. halvanden time, så man må væbne sig med lidt tålmodighed. Vi får heldigvis kapret os hele forenden for os selv, hvor der er en kæmpe lædder-madras, hvor vi kan lægge og nyde solen (som altid skinner) hele vejen derud.

Inden vi når frem til det første ”divesite”, som hedder Jackfish Alley, får vi en udførlig instruktion i, hvordan revet er netop her, hvordan vi skal svømme med strømmen og hvad vi kommer til at se.

Endelig kommer vi i vandet. Ras Mohammed ligger helt nede på sydspidsen af Sinai halvøen, så her er utroligt meget strøm og vandet er forholdsvis koldt i forhold til, hvad vi er vant til ved hotellet. Vi svømmer ca. 25 meter fra båden og ind til koralrevet, som er en væg, der går nogenlunde lige ned i vandet, indtil den begynder at flade ud ved ca. 10 meters dybde. Flere steder er der dog nogle plateauer, som man kan svømme ind over, hvor der ikke er så dybt.

Koralvæggen er mere end fantastisk – den er overfyldt med koraller i alverdens farver og udformninger – både hårde og bløde koraller. Her vrimler med fisk og liv, hvilket næsten er umuligt at beskrive. Vi svømmer i 45 minutter langs væggen og ser flere forskellige koraltyper end jeg nogensinde før har set. Desværre er der ikke så meget tid til at ligge og nyde de små ting, hvis man vil følge med gruppen, men det må blive en anden gang eller på vores eget rev ved hotellet. Båden har sejlet den vej, som vi har svømmet med strømmen, så her bliver vi samlet op. Vi når dog lige, inden vi kommer op på båden, at se en kæmpe stime af jackfish – meget fascinerende!

Desværre skal vi vente på, at dykkerne kommer ombord, hvilket hver gang tager meget lang tid. Båden kan ikke kaste anker, når vi er i Nationalparken, så den gynger meget voldsomt. Dette får hurtigt Sandra til at hænge ud over rælingen og brække, den smule morgenmad der er i maven, op. Det hjælper dog lidt da vi sejler hen til det næste sted, som hedder Anemone City. Her kommer vi igen i vandet til en koralvæg, som er endnu flottere end den forrige.

Her er koralvæggen flere steder nærmest lodret og flere steder kan man ikke se bunden, hvilket er en fed oplevelse. Her vokser flere blødkoraller end jeg tilsammen tidligere har set rundt omkring i verden. Inden vi er oppe ved båden igen, finder vi et sted med en del anemoner - med tilhørende klovnfisk. Ellers sagde vores guide at man finder de fleste anemoner ved 10-20 meters dybde og at der var super mange dernede. Nok derfor navnet: Anemone City.
 
Tilbage på den gyngende båd begynder Sandra sine opkastninger igen, men vi begynder dog hurtigt at sejle tilbage mod Sharm, hvor vores sidste snorkling spot er. På vejen tilbage serveres der mad og drikke nede i kahytten. Det er dog kun Sebastian og jeg der taget i mod dette tilbud - Sandra var ikke helt tændt på mad.
 
Inden længe når vi til Ras Umm Sid, hvor vi igen skal snorkle. Stedet er faktisk kun ca. 1 km fra vores hotel og er ikke specielt meget anderledes end vores lokale rev, men alligevel helt klart et besøg værd - da det vist går for at være det bedste lokale rev i Sharm. Vandet her er en del varmere end ude i Ras Mohammed og korallerne er meget flotte. Desværre er her også mange mennesker, da her ligger mange hoteller. Efter en times tid her, sejler vi tilbage til Naama Bay, hvor vi igen får fast grund under fødderne.
 
Spændende, men meget lang dag. Det kan anbefales hvis man kun snorkler, at tage med en båd hvor der kun er snorklere. Man venter utroligt lang tid på dykkerne, og her kan man være uheldig at båden gynger rigtigt rigtigt meget.
 
Ras Mohammed og Ras Umm Sid (over vandet)
 
Jackfish Alley (Ras Mohammed)
 
Anemone City (Ras Mohammed)
 
Ras Umm Sid