Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kæmpemusling

Kæmpemuslingen (Tridacna gigas) er det største levende bløddyr i verden. Nogle arter af kæmpemuslingen kan blive op til 1,2 meter lange og veje mere end 200 kg.

Kæmpemuslingen får kun en enkelt chance for at finde sig et passende hjem. Ligeså snart den sætter sig fast på koralrev, så sidder den fast der resten af sit liv. Disse mastodonter er de største bløddyr på jorden og kan blive op til 1,2 meter lange og veje op til 227 kg. De kan ses og opleves i de fleste koralrev.
 
Kæmpemuslingen opnår deres store størrelse ved at optage sukker og proteiner, der produceres af de milliarder af alger, der lever i deres hud. I bytte tilbyder kæmpemuslingen algen et sikkert hjem og konstante muligheder for at få sollys til deres fotosyntese. Kæmpemuslingerne har nogle fantastiske farver og der er ikke to, der har præcis den samme farve.

Kæmpemuslingen har opnået et rygte om, at de kan spise mennesker. Nogle myter i Stillehavet fortæller, at kæmpemuslinger ligger og venter på at fange eller sluge svømmere. Der er dog aldrig registreret nogle døde mennesker på grund af kæmpemuslinger. Det er nemlig også noget vrøvl. Selv de største kæmpemuslinger vil hellere trække sig sammen i deres skal end at forsøge at fange et menneske.
 
Som dykker kan det være sjovt at svømme tæt på kæmpemuslinger og se dem lukke sammen. Prøv eventuelt at klappe i hænderne.

Kæmpemusling Facts

Navn: Kæmpemusling
Engelsk navn: Giant Clam
Videnskabeligt navn: Tridacna gigas
Størrelse: 5 - 120 cm i længden og kan veje op til 227 kg.
Hvor findes de: I de fleste koralrev

Billeder af kæmpemuslinger

 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook