Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Saudi Arabien

Saudi Arabien er et af de sidste uopdagede dykkersteder, hvor meget få vestlige har fået lov til at dykke. Saudi Arabien byder på urørte og uopdagede koralrev, som ligger langt væk fra de mere kendte dykkersteder i Rødehavet.
 
Rødehavet bliver gang på gang kåret som et af de 10 bedste steder at dykke. Egypten, Sudan og Jordan tilbyder fantastisk dykning, men hvor mange har prøvet at dykke i Rødehavet ved Saudi Arabien? Hvem kender nogen som har? Mange af yderrevene i Saudi Arabien har ALDRIG været besøgt af dykkere. Udvalget af dyr og koraller er enormt og vil uden tvivl efterlade sig i ens hukommelse for altid.
 
De størte problem er at udenlandske besøgende som gerne vil dykke i Saudi Arabien ikke får lov at regeringen, som helst ser at der ingen turister kommer til landet. Det kan være svært at få visum, men de fleste dykkerfirmaer hjælper gerne.

Dykkersæson

Havtemperaturen i Saudi Arabien variere en del. Om vinteren er den nede på 20°C, mens den om sommeren kan nå helt op på 35°C sydpå. Temperaturen over vandet kan om sommeren nå helt op på 50°C og helt ned til 10°C om vinteren. Der kan dykkes hele året, men forår og efterår anbefales.

Dykkersteder i Saudi Arabien

Farasan Banks
Farasan er en masse koraløer som strækker sig fra syd-jeddah til Yemen. Den Saudi Arabiske del af Farasan er delt op i to områder: Farasan Banks og the Farasan Archipelago.
 
 
Yanbu

Videoer fra Saudi Arabien

 
 
 
 
 
 Synes godt om koralrev.dk på Facebook