Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Cocos Island - Costa Rica

Cocos Island ligger i Den Gyldne Trekant, 550 km fra fastlandet i Costa Rica. De utroligt næringsrige strømme fra det nærliggende, meget dybe vand tiltrækker enorme mængder af pelagiske fisk.
 
Øen har omkring 20 dykkersteder på et forholdsvis lille område. Her er vertikale vægge, strømdyk, dybe undervandstinder ned til 40 meter og dykning ude i det blå. Alle dykkersteder er tæt på øen og tæt på hinanden, hvilket gør øen til et oplagt sted for liveaboards, der også er den eneste måde Cocos Island kan nås på.
 
Cocos Island (Isla del Coco) er udnævnt til national park og er en vulkanø, der er dækket af utæmmet og ubeboet tropisk regnskov. Mange scener af 'Jurassic Park' blev optaget her. Øen har mere eller mindre været uberørt af mennesker, hvilket gør stedet helt specielt.
Hovedattraktionen ved Cocos Island er de store hammerhajer. Her kan dykkere opleve store grupper af hammerhajer - nogle gange i hundredevis. Her er dog også mange andre slags hajer, som fx hvidtippede revhajer, galapagoshajer, silkehajer, sorttippede revhajer, tigerhajer og guitarhajer. Hajerne har det dog ikke for sig selv, da her også ses djævlerokker, mobularokker og ørnerokker, der leder efter pudsestationer.
 

Højdepunkter

Bajo Alcyone
Er det bedste og vildeste dykkersted i Costa Rica. Dette er stedet for pelagisk action med hundredevis af hammerhajer. Stedet er et nedsunket undervandsbjerg med djævlerokker og især hammerhajer overalt.
 
Dirty Rock
Endnu et sted med pelagisk action. Dette sted er oplagt for mindre øvede dykkere, da her er en kanal mellem klipperne og undervandsbjergene, der ofte kan give lidt beskyttelse for den voldsomme strøm. Alligevel er her ofte utrolige mængder af hammerhajer og er man heldig - også en stor hvalhaj.

Dykkersæson

Øen ligger tæt på ækvator, hvilket betyder, at vejret er ret omskifteligt. Lufttemperaturen ligger i gennemsnit på 25°C og årligt falder her 7 meter regn. Mellem december og maj er der for det meste mindre bølger og bedre sigtbarhed under vandet. Den bedste tid for dykning er dog i regnsæsonen fra juni til december, hvor det næringsrige vand tiltrækker hammerhajerne.
Havtemperaturen ligger på mellem 24-30°C, men kan nogle gange falde til 6°C på grund af temperaturspringlag.

Dykkerforhold

Godt for: Pelagiske fisk, hammerhajer, øvede dykkere
Mindre godt for: Vrag, begyndere og makro
Dybde: 10 - >40m
Sigtbarhed: 12 - 30m
Strøm: Kan være meget voldsom
Havtemperatur: 24 - 30°C
Niveau: Øvet
Antal dykkersteder: Omkring 20
Afstand: 550 km vest for Costa Rica
Adgang: Cocos liveaboards
Anbefalet rejselængde: 10 dage
 

Undervandsvideoer fra Cocos Island

 
 
 
 



Synes godt om koralrev.dk på Facebook