Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Dykning i Jordan

Alt dykning i Jordan foregår ved kystenlinjen ud til Aqaba-bugten. Den strækker sig kun over beskedne 27 km, men det til trods finder man her mange af de bedste dykkersteder i den nordlige del af Rødehavet netop her.
 
Blødkoraller i JordanOmrådet ligger overfor Eilat i Israel. Tidligere kunne dykkere ikke rejse over grænsen selvom de to områder ligger så tæt. 1994 blev der dog indgået en fredsaftale, hvilket nu gør det muligt at rejse frit mellem de to byer. Mange dykkere har allerede fået øjnene op for denne lille regions flotte koralrev og spændende dykning.
 
I Jordan handler dykningen om koraller. Mange andre steder i Rødehavet finder man et større udvalg af fisk og en bedre sigtbarhed, men koralvæksten i Jordan overgås ikke af mange steder. Her er flotte korallandskaber i en næsten perfekt bevaret tilstand, hvilket er utroligt når man tænker på antallet af dykkere og områdets størrelse. Aqaba har ikke oplevet den forholdsvis store ødelæggelse af revene, som Eilat og Sharm el Sheikh har og der gøres meget for at bevare koralrevene.
 
Her findes et godt udvalg af både blødkoraller og hårdkoraller. De findes i koncentrationer, som ikke findes andre steder i det nordlige Rødehav. Store områder af blødkoraller, enorme knolde og søjler af flotte massive koraller, samt kæmpe salatkoralformationer. Fiskeudvalget minder om det man finder andre steder i det nordlige Rødehav. Kejserfisk, sommerfuglefisk, dragefisk, skorpionfisk, papegøjefisk, muræner osv.

Højdepunkter

Gorgone One
Dette sted er et must for dykkere i Aqaba, da det simpelthen er det flotteste sted i det nordlige Rødehav. Stedet er opkaldt efter en kæmpe viftekoral der kan ses på 15 meters dybde.


Dykkerforhold og dykkersæson i Jordan

Der kan dykkes i Jordan hele året rundt. Om sommeren kan vandtemperaturen nå 27 °C, mens den om vinteren falder til ca. 20 °C. Om vinteren er der derfor brug for en god våddragt. Her er stort set aldrig dårligt vejr og kun en gang i mellem er her stærk vind ved overfladen. Sigtbarheden skifter hele året rundt. Dog er den tit god om sommeren.


Dykkersteder i Jordan

Der er mange flotte dykkersteder i Aqaba. Her er et lille udvalg af dem.

Eel Canyon
Ål, ål og flere ål.
 
Gorgone One
Dette sted er et must for dykkere i Aqaba, da det simpelthen er det flotteste sted i det nordlige Rødehav. Stedet er opkaldt efter en kæmpe viftekoral der kan ses på 15 meters dybde.
 

Videoer fra Jordan
Synes godt om koralrev.dk på Facebook