Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Den ægte karetteskildpadde

Den ægte karetteskildpadde er omkring en meter lang og vejer mellem 40 og 60 kg. Den har et meget smukt skjold, der er gyldenbrunt med striber i forskellige nuancer. Den har et langt hoved og et spidst næb formet på samme måde som en rovfugl, deraf navnet på engelsk (Hawksbill).
 
Tak til Webshots.comDen ægte karetteskildpaddes skjold anses for ”det ægte skildpaddeskjold” og det er derfor meget efterspurgt til smykker og andre dekorationsgenstande.
Den ægte karetteskildpadde lever af smådyr og svampe i havet. Den udgør et vigtigt element i havet, fordi når den bider stykker af koralrevet for at få fat i svampe, opstår der nye fødemuligheder for andre fisk i koralrevet.
Der er desværre kun omkring 8000 ægte karetteskildpadder tilbage og den er desværre også på IUCN’s røde liste som Critically Endangered.
 
Navn: Den ægte karetteskildpadde
Engelsk navn: Hawksbill turtle
Videnskabeligt navn: Eretmochelys imbricata
Størrelse: Ca. 100 cm. lang og vejer 40-60 kg.
Føde: Smådyr og svampe i havet
Hvor findes den: I Stillehavet, Atlanterhavet, Det Indiske Ocean og MiddelhavetSynes godt om koralrev.dk på Facebook