https: Med familien på dykkerferie - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Med familien på dykkerferie

4. july 2016 af Redaktionen


Det bliver stadig mere og mere populært, at tage på dykkerferie – og ikke kun for unge par uden børn. Som familieferie er det også blevet en eftertragtet ferieform, men hvis I skal afsted med hele familien, er det vigtigt at have styr på de yngste og de ældste i flokken.

Bedsteforældre er et hit på dykkerferien

Selvom mormor og farfar måske ikke lige er dem, der først springer i med snorkel og maske, når I rammer jeres feriedestination, er det bestemt ikke dumt, at have dem med på ferien. Specielt ikke hvis der også er børn, at tage hensyn til. Børn begynder hurtigt at kede sig, og synes måske ikke det er ligeså sjovt at dykke, som I gør. Men så er det jo perfekt, at bedsteforældre elsker at bruge tid med deres børnebørn, og de vil helt sikkert værdsætte hvert et sekund de kan tilbringe med dem.

Det er jo heller ikke sikkert, at de gamle har helt samme dykkerhjerte som I selv har, men derfor er mange dykkerdestinationer alligevel attraktive feriemål. Der er sol, strand og vand, lyse nætter og kølige drinks. Og netop den slags bliver man vist aldrig for gammel til.

Dog kan det – afhængig af de ældres mobilitet – være en udfordring at komme omkring og specielt på stranden. Hvis man er afhængig af f.eks. en rollator, er det er rigtig god idé at sikre sig, at ens rollator er brugbar i sandet. Der findes nemlig mange forskellige typer rollatorer, og nogle er langt mere anvendelige til udendørs brug end andre. Hvis din mor, far eller bedste f.eks. har en indendørsrollator, er den temmelig sikkert ubrugelig på stranden. Omvendt kan en udendørsrollator sagtens bruges indenfor, men den fylder som regel bare lidt mere pga. større dæk og mere frihøjde.
Det kan derfor være en rigtig fornuftig idé, at udvide ”vognparken”, hvis ikke den i forvejen tæller en decideret udendørsrollator.

Husk, at børn skal have lov at være børn

Hvis du vælger at tage på dykkerferie med ungerne, så husk, at de hurtigere kan komme til at kede sig end du selv kan. Der er meget muligt, at ungerne elsker at dykke, men hvis de får for meget i løbet af de første par dage, kan resten af ferien blive en trættelig affære – både for jer og for børnene.

Sørg for, at tilgodese deres behov og ønsker. Husk på, at det også er deres ferie, og at I som sådan alle skal have det så godt som muligt. Her er det en gave, at have sine forældre med på ferien, da de givetvis er mere villige til at tage en enkelt legedag eller to.

Det afhænger selvfølgelig af børnenes eget engagement i forhold til at dykke, men hvis det i højere grad er din/jeres hobby fremfor ungernes, er det vigtigt at de også føler, at ferien er mere end snorkel og dykkerbriller.

Herfra ønsker vi jer en rigtig dejlig ferie, og håber I får nogle gode oplevelser såvel under- som over havets overfalde.