https: Ras Mohamed National Park - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Ras Mohamed National Park

19. december 2007 af Peter Steen Leidersdorff

Ras Mohammed National Park er en national park der ligger som en halvø i det sydlige Sinai, og ikke mindst i det omkringliggende hav. Parken, der blev oprettet i 1983, har til formål at beskytte det helt unikke og fascinerede marine liv i området.
 
Ras Mohamed er tynd stribe land fra den sydlige del af Sinai halvøen og er beliggende i den nordlige ende af Det Røde Hav. Ras Mohamed er selv en halvø og bredder sig til vest ud i Suez golften og til øst id i de dybe vande i Aqaba golfen. Her kan dybden nå helt ned til 2.000 meter, da dette er begyndelsen af den enorme kløft mellem den afrikanske og europæiske kontinentalplade. Dette er faktisk en lille del af den kæmpe Great Rift Valley som strækker sig langt ned i Afrika.

På grund af Ras Mohamed’s placering er her stærke strømme hele året. Disse strømme fører en masse næringsstoffer med sig, der tiltrækker en masse af de store pelagiske fisk med sig. Her vrimler selvfølgelig også med diverse koralfisk. Her findes efter sigende op i mod 1.000 forskellige arter.
 
Fisk
Der finds som sagt mere end 1.000 forskellige slags fisk I området ved Ras Mohamed. Rent statistisk findes der flere fisk pr. kvadratmeter i Det Røde Hav, end noget andet sted i verden. Fiskene svinger I størrelse fra mikroskopiske til mere end 6 meter i længden. De lever alle godt af det næringsrige vand, som hele tiden strømmer forbi. Selvom der er mange fisk året rundt, er sommermånederne der hvor man kan se de fleste.

Her er alt fra de små klovnfisk, sommerfuglefisk, vimpelfisk, til de store fisk som barracudaer, jackfisk osv.

Hajer
Når folk tænker på hajer, så falder deres tanker oftest på Great Barrier Reef, Sydafrika, Cuba, og Florida. Men der er ikke noget sted der slår Det Røde Hav i antal af hajer og antallet af forskellige slags hajer. Dette er igen på grund af næringsrige strømme., der tiltrækker disse smukke væsener.
På grund af de utroligt stejle koralrevsvægge er det muligt at se hajerne meget tæt på kysten og på meget tæt hold.

Ved Ras Mohamed kan man opleve grå revhajer, hammerhajer, hvalhajer, tigerhajer og mange mange flere.

Koraller

Ved Ras Mohamed vokser korallerne på de fantastiske vægge som går lodret ned i dybet. Her findes også smukke platform rev, hvor korallerne trives utroligt godt. Her kan findes omkring 205 forskellige slags hårdkoraller og omkring 120 slags blødkoraller. Ved nogle områder i Ras Mohamed dækker koraller 60-80 %.

Over vandet
I nationalparken findes der flere gode strande og nogle spændende mangrove skove. Her er også mange forskellige slags dyr. Her kan fx ses gazeller, vilde katte, mange forskellige slags fugle og diverse krybdyr.

Hvordan kommer man derud?
Diverse hoteller og tur arrangører i Sharm el Sheikh har ture til Ras Mohamed. Enten kan man tage med dykkerbåd herud og nyde dagen fra vandet og under vandet. Det er dog også muligt selv at tage herud med en taxa og hoppe i vandet der hvor mange lyster. Dog skal man huske godt med vand og selvfølgelig sin dykkermaske, så man kan nyde den fantastiske verden under overfladen.
 
Video fra Ras Mohamed