https: Anilao i Filippinerne - Koralrev.dk
  Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Anilao i Filippinerne

24. oktober 2008 af Peter Steen Leidersdorff

Anilao ligger kun 2½ times kørsel syd for hovedstaden Manila. Stedet er kendt som det sted hvor dykningen i Filippinerne startede. Her er noget for alle - både begyndere og øvede.
 
Havet omkring Anilao gløder af fisk og smukke koraller. Det er svært at forestille sig at et sådant sted kun ligger et par timers kørsel væk fra storbyen Manila. Her findes mange resorts som stort set alle arrangere dykning og andre udflugter for turister.
 
Sigtbarheden er normalt rigtigt god og der er perfekte muligheder for undervandsfotografering. Desværre er nogle steder lidt medtaget, hvilket skyldes dynamitfiskeri, over fiskning, og indsamling af koraller. Heldigvis bliver der gjort tiltag for at stoppe den kedelige udvikling.

De bedste dykkersteder findes rundt omkring øerne Sombrero og Maricaban, der kun ligger en kort bådtur væk fra Anilao.
 
Anilao
Overnatninger : Alle klasser
Gennemsnitspris for et dyk : $25
Dykkersted : 25+
Dykkeroperatører : 10
Transport dertil : 2.5 timers kørsel syd for Manila
Off Season : Juli til September
 
ScubaMagazine.net har besøgt dykkerresortet Planet Dive i Anilao og det er der kommet 3 fantastiske videoer ud af, som kan ses nedenfor.
 
http://www.planetdive.net/
http://www.ScubaMagazine.net