Forside      Koralrev & koraller      Dyreliv      Dykkersteder      Artikler & oplevelser      Videoer      Billeder      Nyheder      Dykkerbegreber      Om koralrev.dk                      facebook   

Kursus: Det tropiske koralrevs biologi

13. august 2009

Kursus om det tropiske koralrevs biologi af den danske koralrevsforsker og formidler, Michael Arvedlund, PhD. Hvad er et koralrev? Udbredelse, typer og evolution.

Der vises bla. egne nyeste videofilm fra moniteringsopgaver på koralrev i Rødehavet. Hvordan arbejder en koralrevsforsker? Korallers samliv med alger og kalcificering. Nældeceller. Økologi og livscyklus hos koraller. Økologi og livscyklus hos koralrevsfisk. Opdræt af koraller. Vækst. Hvordan vokser koraller bedst i fangenskab? Hvordan får man farver på koraller? Gennemgang af nye teknikker. Kunstige rev bygges i dag med succes mange steder i havet. Vi ser på de nyeste teknikker. Opdræt af koralrevsfisk alle ”tricks and traps” afsløres. Artsbestemmelse af blød- og stenkoraller. Artsbestemmelse af koraller er en svær kunst. Mange overvurderer deres egen kunnen her. Sådan indleder verdens førende koraltaxonom, ”Charlie” Veron, ofte sine forelæsninger. Foredragsholderen har bl.a. modtaget undervisning i bestemmelse af koraller af Charlie Veron.

Der gennemgåes ”tricks and traps” mht. artsbestemmelse af koraller, bestemmelse ned til artsniveau vha. koralitter, og der undervises i brugen af taxonomiske nøgler. Artsbestemmelse af revsfisk. Samme områder gennemgåes som for koraller. Samlivsformer på koralrevet. Koralrevsgifte og farlige dyr på revet. Besøg hos danske koralrevsfirmaer. Koralrevets fremtid. Undersøgelser af levende koraller og fisk indgår i kurset.

OBS  Den 26. november samt den 3. december foregår undervisningen på Danmarks Akvarium, Kavalergården 1, 2900 Charlottenlund.
 
Priser:
Almen kr 1.180,00
Arb.ledig kr 910,00
Efterlønner kr 910,00
Førtidspensionist kr 910,00
Pensionist kr 910,00
SU kr 910,00
 
Læs mere her og tilmeld digDel denne side

Send til ven     Føj til foretrukne     Del denne side på Facebook     Del denne side på Digg     Del denne side på StumbleUpon     Del denne side på del.icio.us     Del denne side på Reddit